G. Nausėda: norint pakeisti vieną ar kitą ministrą visada reikia turėti alternatyvą, kuri būtų geresnė

Prezidentas Gitanas Nausėda abejoja, ar sprendimas pakeisti kai kuriuos Vyriausybės ministrus dabartinėje situacijoje būtų tinkamiausia išeitis. Pasak šalies vadovo, klausimas, ar į keičiamų ministrų postus pavyktų atrasti geresnę alternatyvą.

Gitanas Nausėda<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Gitanas Nausėda<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 2, 2023, 1:44 PM

„Iš tikrųjų aš visą laiką laikausi nuomonės, kad nėra beviltiškų žmonių, nėra beviltiškų ministrų. Ir buvo taip, kad kai kurių ministrų atžvilgiu mes tikrai turėjome nemažai kritikos, tai buvo labai sunkūs pandemijos metai“, – Naujųjų metų išvakarėse TV3 laidoje „Dėmesio centre“ teigė G. Nausėda.

„Tikrai dabar, žvelgiant per petį, galime sakyti, kad tą padarėme ne taip, kitką padarėme ne taip, bet, kaip aš jau ne kartą sakiau: vadovėliuose ir protingose knygose nebuvo parašyta, kaip elgtis štai šitokios pandemijos akivaizdoje. Todėl ta kritika nebuvo nukreipta į asmenis kaip tokius ir jeigu vieni ar kiti ministrai sugeba reaguoti į kritiką, sugeba keistis, sugeba priimti pagaliau pačią kritiką (...), tai galima manyti, kad jie tiesiog padarė tinkamas išvadas ir toliau gali dirbti“, – akcentavo prezidentas.

Šalies vadovas atkreipia dėmesį, kad Vyriausybės formavimo metu į kai kurių ministrų postus norinčių kandidatuoti nebuvo daug. Pasak jo, ministerijoms vadovauti buvo bandyta įkalbinti ir kai kurių savivaldybių merus.

„Man kaip žmogui, kuris dalyvavo šios Vyriausybės formavime, labai gerai žinoma, kad toli gražu ne ties visais ministrų portfeliais buvo išsirikiavusios eilutės. Turėjome ne vieną ministro portfelį, ties kuriuo stovėjo vienas žmogus ir nieko daugiau. Tai net ir man asmeniškai teko įsitraukti ir bandyti įkalbėti kai kuriuos savivaldybių merus imtis atsakomybės už vieną ar kitą ministro portfelį, jie atsisakė, matyt, įvertinę visas aplinkybes ir tiesiog tas kandidatas, kuris buvo pateiktas, buvo patvirtintas“, – sakė G. Nausėda.

Todėl G. Nausėda abejoja, ar sprendimas imtis kai kurių ministrų pakeitimų šioje situacijoje dabar būtų geriausia išeitis.

„Tai aš noriu pasakyti, kad norint pakeisti vieną ar kitą ministrą visada reikia turėti vieną ar kitą alternatyvą ir ta alternatyva, būtų pageidautina, turėtų būti geresnė. Nes jeigu mes keičiame ministrą vien tik dėl to, kad taip jis prarado savo įvaizdį visuomenėje ir pakeičiame jį dar blogesniu, reiškiasi, mes programuojame problemą iš naujo. Ir po kelių mėnesių mes turėsime dar didesnę problemą. Tai aš nežinau, ar toks kelias yra tinkamas“, – svarstė prezidentas.

„Ir trečia, be jokios abejonės, nemaža dalimi įtakos turėjo Vyriausybės vadovės pozicija. Man ji neatrodo nelogiška, kad vieno ar kito ministro pakeitimas gali atidaryti Pandoros skrynią. Tai ypatingai tokiomis sudėtingomis krizinėmis aplinkybėmis, manau, kad tokia prielaida tikrai nėra laužta iš piršto“, – pridūrė jis.

Parlamento opozicija dabartinės Vyriausybės ministrams jau inicijavo keturias interpeliacijas – užsienio reikalų ministrui Gabrieliui Landsbergiui, energetikos ministrui Dainiui Kreiviui, sveikatos apsaugos ministrui Arūnui Dulkiui ir žemės ūkio ministrui Kęstučiui Navickui. Visi šie procesai baigėsi valdančiųjų naudai – atsakymams į klausimus buvo pritarta, tad ministrai tęsia darbą postuose iki šiol.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.