G. Landsbergis sveikina Baltijos kaimynių sprendimą mažinti diplomatinį atstovavimą Rusijoje

Estijai ir Latvijai nutarus sumažinti šalių diplomatinį atstovavimą Rusijoje, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis tikina, kad Lietuva neketina imtis panašių žingsnių, mat iš šalies išsiųsti Rusijos ambasadorių nuspęsta dar pernai balandį. Tačiau Lietuvos diplomatijos vadovas sveikino Baltijos kaimynių sprendimus ir tikino raginsiąs šalių pavyzdžiu sekti ir kitus sąjungininkus.

Gabrielius Landsbergis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis.<br>Lietuvos URM nuotr.
Gabrielius Landsbergis.<br>Lietuvos URM nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-01-25 13:44

„Mes esame sumažinę (diplomatinį atstovavimą – ELTA) pirmieji, sumažinome po Bučos žudynių. Tuomet buvau įsitikinęs ir tebesu įsitikinęs, kad tai teisingas žingsnis. Tuomet raginau kolegas pasvarstyti. Matyt, visi priimame savo greičiu tuos sprendimus – visiškai tai suprantama“, – trečiadienį prieš Vyriausybės posėdį sakė G. Landsbergis.

G. Landsbergio teigimu, Vilnius išreiškė paramą Estijai ir pažadėjo, esant reikalui, suteikti reikiamą politinę ir diplomatinę pagalbą.

„Asmeniškai turėjau galimybę Estijos ministrui išreikšti asmeninę paramą ir palaikymą. Pasiūlyti pagalbą, jeigu tokios reikėtų“, – nurodė jis.

„Viešai lygiai taip pat išsakėme paramą ir raginimą kitiems sekti dabar jau Baltijos šalių pavyzdžiu“, – sakė ministras.

ELTA primena, kad pirmadienį Latvija pranešė nusprendusi sumažinti diplomatų skaičių savo ambasadoje Rusijoje ir paprašiusi Rusijos ambasadoriaus išvykti iš šalies. Prieš tai panašius žingsnius žengė kita Baltijos valstybė Estija, iš Talino išsiuntusi Rusijos ambasadorių.

Lietuva pažemino Rusijos diplomatinio atstovavimo šalyje lygį dar pernai – buvo nuspręsta iš šalies išsiųsti Rusijos ambasadorių bei uždaryti Rusijos Federacijos generalinį konsulatą Klaipėdoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.