A. Mazuronis apie siūlymus diskutuoti dėl Seimo narių neliečiamybės: bandoma išplauti atsakomybę

Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis sako, kad konservatorių siūlymas inicijuoti diskusiją dėl Seimo narių teisinės neliečiamybės instituto panaikinimo yra bandymas nukreipti dėmesį nuo buvusio konservatorių bendražygio ir mandato atsisakiusio parlamentaro Kristijono Bartoševičiaus skandalo. Anot „darbiečio“, kalbėti apie Seimo nario imunitetą pradėta būtent po to, kai prokuratūra pranešė apie ikiteisminį tyrimą, kuriame K. Bartoševičiui yra pareikšti įtarimai. O tai, tęsė jis, įrodo, kad bandoma rasti „nukreipiantį manevrą“.

Darbo partija, pirmininko rinkimai, Andrius Mazuronis<br>M.Patašiaus nuotr.
Darbo partija, pirmininko rinkimai, Andrius Mazuronis<br>M.Patašiaus nuotr.
Kristijonas Bartoševičius<br>V.Skaraičio nuotr.
Kristijonas Bartoševičius<br>V.Skaraičio nuotr.
Andrius Mazuronis<br>V.Skaraičio nuotr.
Andrius Mazuronis<br>V.Skaraičio nuotr.
Andrius Mazuronis<br>V.Skaraičio nuotr.
Andrius Mazuronis<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 3, 2023, 8:58 AM

„Jas (diskusijas – ELTA) iškėlė konservatorių partijos atstovai, iškilus į viešumą faktui, kad jų gretose buvo pedofilija kaltinamas asmuo“, – penktadienį „Žinių radijui“ sakė A. Mazuronis.

„Ten strategai pas juos sėdi neblogi ir sugalvojo tokį dėmesį nukreipiantį manevrą – iškelkime kažkokią diskusiją, dėkime kažkokią mintį, galbūt šiek tiek mažiau mus čia tarkuos už tai, kad toks žmogus buvo mūsų gretose“, – teigė jis.

A. Mazuronis pastebėjo, kad dėl neliečiamybės panaikinimo Seimas yra diskutavęs ir anksčiau, tačiau, pasak jo, tada tokios idėjos konservatorių gretose palaikymo nesusilaukė. Be to, pažymėjo Darbo partijos lyderis, jeigu valdantieji išties būtų norėję imtis realių pokyčių šiuo klausimu, tam, pasak politiko, koalicija turėjo daugiau kaip pusę kadencijos.

„Turėjo du su trupučiu metų priimti visoms toms nuostatoms, diskutuoti dėl jų, jeigu yra toks poreikis ir pan. Akivaizdu, kad tokio poreikio nebuvo, tokio noro nebuvo. Dabar atsirado vien tam, kad nuvesti dėmesį nuo savo istorijos. Ir tai yra šiek tiek, mano nuomone, nesąžiningas elgesys iš jų pusės“, – tikino jis.

„Šitas pasiūlymas – pereiti į diskusiją dėl neliečiamybės – jis yra vienas iš sudedamųjų dalių strategijos, kaip išplauti atsakomybę, kaip pradėti šnekėti apie visiškai kitus nereikšmingus dalykus, nukreipiant dėmesį nuo to, kas labai svarbu“, – konstatavo A. Mazuronis.

ELTA primena, kad trečiadienį prokuratūra paskelbė, jog iš Seimo pasitraukusiam K. Bartoševičiui pareikšti įtarimai dėl seksualinio prievartavimo ir nepilnamečio asmens tvirkinimo. Kaip skelbė prokuratūra, turimi ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia įtarti, kad nusikalstamos veikos buvo įvykdytos įtariamajam esant Seimo nariu. Šiuo metu nukentėjusiais yra pripažinti 4 asmenys, tuo metu buvę mažamečiais arba nepilnamečiais.

Daugiau nei prieš savaitę konservatorių atstovas parlamente K. Bartoševičius pranešė, jog atsisako Seimo nario mandato. Politikas teigė sprendimą priėmęs dėl asmeninių priežasčių. Netrukus po to, kai parlamentaras paskelbė pasitraukiąs iš Seimo, generalinė prokurorė N. Grunskienė kreipėsi į parlamento pirmininkę V. Čmilytę-Nielsen dėl K. Bartoševičiaus neliečiamybės panaikinimo. Prokurorė Seimo vadovę informavo apie pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl galimo seksualinio prievartavimo ir nepilnamečio asmens tvirkinimo, kuriame figūruoja K. Bartoševičius.

Praėjusią savaitę Vyriausoji rinkimų komisija panaikino K. Bartoševičiaus mandatą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.