Buvęs G. Nausėdos komunikacijos vadovas A. Zabarauskas sieks tapti LRT generaliniu direktoriumi

Buvęs Gitano Nausėdos komunikacijos vadovas Aistis Zabarauskas kandidatuoja į LRT generalinio direktoriaus pareigas. Šią žinią jis pranešė savo feisbuko paskyroje.

Aistis Zabarauskas<br>T.Bauro nuotr.
Aistis Zabarauskas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-03-06 18:30

„Informuoju, kad pateikiau dokumentus konkursui į LRT generalinio direktoriaus pareigas. LRT buvo mano profesinės veiklos pradžia. Pasirinkau nacionalinį transliuotoją 1996 metais po abitūros Belgijoje ir formavausi redakcijose, studijose, montažinėse, radijo ir TV naujienų tarnybų komandose.

2002 m. padariau prielaidą, kad gerų žurnalistų Lietuvai pakanka, tačiau, kad nacionalinis transliuotojas būtų „kaip BBC“, reikia ir gerų vadybininkų. Praėjęs atranką ir pelnęs Jungtinės Karalystės Užsienio reikalų ministerijos finansavimą, išvykau studijuoti verslo valdymo magistrantūroje.

Apsigynęs strateginių pokyčių valdymo magistro laipsnį į LRT negrįžau, bet dabar matau galimybę pasidalinti tuo, ką sukaupiau per devyniolika metų dirbdamas ir vadovaudamas konsultavimo versle“, – feisbuke rašė A.Zabarauskas.

Komunikacijos specialistas rašė, kad nacionalinis transliuotojas per 2018–2023 metų laikotarpį padarė reikšmingą pažangą visose svarbiausiose veiklos srityse, tačiau, anot jo, tampa akivaizdu, kad LRT įgytas pagreitis gali būti prarastas.

„Mano parengta programa remiasi prielaida, kad nepakanka kurti gerą turinį ir pateikti jį auditorijos vartojamose platformose. Šiandien siekdama visuomeninių tikslų, LRT turi atlikti tai, kas įrašyta organizacijos vizijoje – organiškai dalyvauti Lietuvos žmonių gyvenime, būti su jais jų gyvenimo situacijose“, – aiškino A.Zabarauskas.

„Nelaimėti nebijau, nes vien galimybė išsakyti savo pasiūlymus tokiu formatu, turės vertės nacionaliniam transliuotojui. To pirmiausia ir siekiu“, – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.