IOM Lietuva: per 6 mėnesius ukrainiečiams suteikta daugiau nei 2615 nemokamų nakvynių

Tarptautinės migracijos organizacijos Vilniaus biuras (IOM Lietuva) ir apgyvendinimo platforma „Airbnb“ per šešis mėnesius suteikė karo pabėgėliams iš Ukrainos 2615 nemokamų nakvynių.

Ukrainos vėliava<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ukrainos vėliava<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tarptautinė migracijos organizacija

Mar 10, 2023, 8:16 AM

„Intensyviai dirbome tam, kad atvykę į Lietuvą ukrainiečiai turėtų pastogę pirmosiomis dienomis. Buvo dešimtys atvejų kai žmonės paskambindavo vakare, kad jie yra netoli Vilniaus ar Klaipėdos ir prašė pagalbos, nes neturėjo kur pernakvoti. Apsigyventi Airbnb būstuose žmonės galėjo visiškai nemokamai, kol ieškojo sau tinkamų namų ilgesniam laikotarpiui“, – pasakoja Dalia Kedavičienė IOM Lietuva Krizių valdymo programos koordinatorė. „Airbnb“ butuose ukrainiečiai galėjo gyventi nuo 7 iki 30 dienų. Bendrai šiai pagalbai Lietuvoje skirti 55 tūks. JAV dolerių.

Tarptautinė migracijos organizacija (IOM) ir AirBNB projektą sėkmingai įgyvendino 7 šalyse: Lenkijoje, Moldovoje, Rumunijoje, Slovakijoje, Vengrijoje, Čekijoje bei Lietuvoje. Bendrai per metus šia paslauga pasinaudojo daugiau nei 18 tūkst. ukrainiečių.

Į Lietuvą šiuo jau atvyko daugiau nei 75 tūkst. karo pabėgėlių, Lietuva yra 4, pagal gyventojų skaičių, Europos Sąjungos šalis priėmusi daugiausiai karo pabėgėlių iš Ukrainos.

IOM Lietuva nuo karo Ukrainoje pradžios aktyviai teikia pagalbą karo pabėgėliams: įkūrė emocinės pagalbos liniją, organizuoja nemokamus anglų kalbos kursus kuriais pasinaudojo jau 300 žmonių, nuotolinius seminarus, kuriuose atsako į aktualius klausimus, susijusius su socialinėmis paslaugomis ar įsidarbinimu Lietuvoje, be to skiria vienkartines išmokas. Gavę lėšas ukrainiečių šeimos esančios Lietuvoje galės padengti būtiniausius poreikius. Šiuo metu juos pasiekė daugiau nei 160 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.