Antradienį Seimui planuojama pateikti apkaltos iniciatyvą už kitą Seimo narį balsavusiam P. Gražuliui

Antradienį Seimo narys Tomas Vytautas Raskevičius 47 parlamentarų grupės vardu ketina pateikti Seimui apkaltos iniciatyvą už kitą Seimo narį balsavusiam parlamentarui Petrui Gražuliui.

Petras Gražulis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Petras Gražulis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Tomas Vytautas Raskevičius<br>V.Skaraičio nuotr.
Tomas Vytautas Raskevičius<br>V.Skaraičio nuotr.
Petras Gražulis<br>V.Skaraičio nuotr.
Petras Gražulis<br>V.Skaraičio nuotr.
Tomas Vytautas Raskevičius<br>V.Skaraičio nuotr.
Tomas Vytautas Raskevičius<br>V.Skaraičio nuotr.
Petras Gražulis<br>T.Bauro nuotr.
Petras Gražulis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Mar 20, 2023, 12:25 PM

Apkaltos procedūros jis sulaukė dėl to, kad savo sąmoningais veiksmais pažeidė Seimo statutą, Valstybės politikų elgesio kodekse įtvirtintą sąžiningumo principą bei galimai šiurkščiai pažeidė Konstituciją ir sulaužė Seimo nario priesaiką.

„Seimo narys Petras Gražulis 2022 m. rugsėjo 15 d. Seimo plenarinio vakarinio posėdžio metu, balsuodamas už kitą Seimo narį, savo sąmoningais veiksmais pažeidė Seimo statuto 111 straipsnio 4 dalies nuostatą ir Valstybės politikų elgesio kodekse įtvirtintą sąžiningumo principą bei galimai šiurkščiai pažeidė Konstituciją ir (ar) sulaužė Seimo nario priesaiką“,– sakoma iniciatorių patobulintame nutarimo projekte, kurį planuojama pateikti Seimui.

Jame siūloma sudaryti specialiąją tyrimo komisiją, kuri ištirtų siūlymą pradėti apkaltos procesą P. Gražuliui ir pateiktų išvadą, ar yra pagrindo pradėti tokį procesą.

Komisiją siūloma sudaryti iš 11 Seimo narių. Jeigu Seimas pritartų, jai būtų pavesta iki šių metų gegužės 1 d. atlikti tyrimą bei pateikti išvadą Seimo Pirmininkui.

Kaip primena ELTA, Seimo Etikos ir procedūrų komisija pernai nustatė, kad Seimo narys Petras Gražulis, balsuodamas už Seimo narį Liną Jonauską, pažeidė Seimo statuto nuostatas ir Valstybės politikų elgesio kodekse įtvirtintą sąžiningumo principą.

Etikos sargai įspėjo Seimo narį Petrą Gražulį, kad kiekvienas Seimo narys privalo balsuoti asmeniškai, ir balso teisė negali būti perduota kitiems asmenims.

Seimo narys P. Gražulis etikos sargams nurodė, kad galėjo netyčia klaidingai paspausti Seimo nario L. Jonausko darbo vietoje esantį balsavimo mygtuką, dėl savo veiksmų apgailestavo bei atsiprašė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.