Migracijos departamentas apie sudarytą galimybę prašyti leidimo gyventi Lietuvoje esant užsienyje: tai pagreitina atvykimo procesą

Migracijos departamento direktorė Evelina Gudzinskaitė džiaugiasi, kad nuo sausio mėnesio sudaryta galimybė į Lietuva atvykstantiems užsieniečiams prašymus dėl leidimo gyventi pildyti per išorės paslaugų teikėjo „VFS Global“ sistemą jau pasiteisino – gauti 1135 tokie prašymai.

Migracijos departamentas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Migracijos departamentas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 2, 2023, 8:18 PM

Departamento vadovė akcentuoja, kad tai palengvina ir supaprastina atvykimo į Lietuvą procesą, o tai ypač aktualu didėjant atvykstančių užsieniečių srautams.

„Tai palengvina, supaprastina ir pagreitina visą atvykimo į Lietuvą procesą. Nes užsieniečiai jau prieš atvykdami į Lietuvą gali kreiptis dėl leidimo gyventi, būdami savo kilmės valstybėje, gauti tą leidimą gyventi ir jau turėdami tą leidimą gyventi atskristi ir pradėti dirbti Lietuvoje“, – sakė E. Gudzinskaitė.

Migracijos departamento direktorė atkreipia dėmesį, kad anksčiau leidimą gyventi Lietuvoje norintys gauti užsieniečiai turėdavo atvykti į Lietuvą ir tik atvykus galėjo užpildyti prašymą.

„O tam, kad atvyktų į Lietuvą iš tolimesnių kraštų, užsieniečiai dar turėdavo iš pradžių gauti vizą“, – apie sudėtingas procedūras pasakojo Migracijos departamento vadovė.

E. Gudzinskaitė akcentuoja, kad šiuo metu esanti tvarka užsieniečiams gerokai lengvesnė – jie dar prieš atvykdami į Lietuvą jau gali gauti leidimą gyventi.

Nuo šių metų pradžios išorės paslaugų teikėjo „VFS Global“ biuruose gauti 1135 prašymai gauti leidimą laikinai gyventi Lietuvoje. Tiesa, 350 klientų vėliau persigalvojo ir atsiėmė savo prašymus, informuoja Migracijos departamentas.

Daugiausiai prašymų sulaukia išorės paslaugų teikėjo biurai Indijoje (244), Kirgizijoje (177), Turkijoje (148), Azerbaidžane (121) ir Uzbekistane (106). Kaip rodo Migracijos departamento turima statistika, daugiausiai į biurus kreipiasi tose šalyse gyvenantys užsieniečiai, t.y., biuras Indijoje daugiausiai prašymų sulaukia iš Indijos piliečių, biuras Kirgizijoje – iš kirgizų, tačiau gali būti ir taip, jog, pavyzdžiui, į biurą Turkijoje kreipiasi ir leidimo laikinai gyventi Lietuvoje prašo Kamerūno, Sirijos, Kinijos ar kitos užsienio valstybės piliečiai.

Migracijos departamento duomenimis, šiuo metu yra priimti 56 sprendimai išduoti leidimą laikinai gyventi Lietuvoje, o kai kurie užsieniečiai, prašymus pateikę prieš mėnesį ar dar anksčiau, jau yra gavę leidimo laikinai gyventi korteles ir, visiškai tikėtina, planuojasi keliones į Lietuvą arba jau yra pakeliui.

Ši paslauga Rusijos ir Baltarusijos piliečiams nėra teikiama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.