Seimas apsisprendė, kaip formuoti Vadovybės apsaugos tarnybos rezervą

Nuo kitų metų įsigalios Seimo priimtos Vadovybės apsaugos įstatymo pataisos, numatančios galimybę formuoti rezervą iš buvusių Vadovybės apsaugos tarnybos (VAT) pareigūnų.

Seimas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Seimas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 27, 2023, 12:34 PM

Toks rezervas bus sudaromas savanoriškais pagrindais. Rezervo nariais galės būti buvę Vadovybės apsaugos tarnybos pareigūnai, atitinkantys įstatymo reikalavimus, ne vyresni kaip 65 metų amžiaus, savanoriškais pagrindais jų rašytiniu prašymu įtraukti į Vadovybės apsaugos tarnybos rezervą.

Vadovybės apsaugos tarnybos rezervo nariai galės būti laikinai pasitelkiami Vadovybės apsaugos tarnybos funkcijoms atlikti, atsižvelgus į jų kvalifikaciją ir Vadovybės apsaugos tarnybos direktoriaus nustatytų reikalavimų atitiktį. Tam jie galės būti laikinai skiriami į pareigūno pareigas, sudarius su jais terminuotas pareigūnų tarnybos sutartis arba terminuotas darbo sutartis.

Pasak Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko Lauryno Kasčiūno, įstatymo pakeitimai įtrauktų į rengimą ginkluotam pasipriešinimui buvusius tarnybos pareigūnus, turėjusius specialių žinių ir įgūdžių; sudarytų jiems galimybę susipažinti su bendraisiais ginkluotosios gynybos principais, galimoms jų užduotimis su Lietuvos kariuomene.

Jo nuomone,Seimo priimtos įstatymo pataisos galėtų paskatinti buvusius pareigūnus, palaikančius ryšius su tarnyba ir išsaugojusius savo kvalifikaciją, atkurti pareigūno statusą, tai yra grįžti į tarnybą. Seimo NSGK pirmininko nuomone, tai būtų aktualu, turint omenyje, kad tarnybai trūksta pareigūnų.

Nuo 2024 d. sausio 1 d. įsigaliosiančioms Vadovybės apsaugos įstatymo pataisoms ketvirtadienį vieningai pritarė 124 balsavime dalyvavę Seimo nariai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.