Baigėsi Klaipėdos rajone vykusios Karo policijos pratybos „Šerifas 2023“

Balandžio 28 d. baigėsi Klaipėdos mieste ir rajone vykusios Lietuvos kariuomenės Karo policijos lauko taktikos pratybos „Šerifas 2023“, kuriomis Karo policijos vienetai treniravosi planuoti ir vykdyti kovinės paramos užduotis: žvalgybos, sulaikymo, blokavimo ir apieškos, apsaugos bei riaušių malšinimo operacijos.

Baigėsi Klaipėdos rajone vykusios Karo policijos pratybos „Šerifas 2023“.<br> LK/G.Vaitkutės nuotr.
Baigėsi Klaipėdos rajone vykusios Karo policijos pratybos „Šerifas 2023“.<br> LK/G.Vaitkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos kariuomenė

Apr 28, 2023, 12:17 PM, atnaujinta Apr 28, 2023, 12:18 PM

Pratybomis siekta įvertinti Karo policijos įgulų valdymo grupių gebėjimą vykdyti numatytas užduotis, gerinti sąveiką su kitais padaliniais ir institucijomis, tad prie pratybų scenarijaus įgyvendinimo prisidėjo Krašto apsaugos savanorių pajėgos, Viešojo saugumo tarnybos ir Valstybinės sienos apsaugos tarnybos atstovai.

Pratybos „Šerifas 2023“ buvo sudarytos iš trijų etapų, kurių pirmame vykdytas sprendimo priėmimo procesas, kai Karo policijos štabo elementas gavęs aukštesnio vado įsakymą vykdė operacijų planavimą. II-ojo etapo metu kariai vykdė padalinių valdymo procedūras, rengė operacinius įsakymus ir skelbė juos savo būriams, o III-iasis pratybų etapas prasidėjo persidislokavimu į operacijos rajoną – brigados generolo Povilo Plechavičiaus karinį poligoną.

Lauko taktikos pratybos vyko ne tik kariniame poligone, bet ir civilinėje teritorijoje siekiant treniruoti karius veikiant apgyvendintoje teritorijoje, kurioje svarbiausias dalykas visuomenės ir asmens saugumas.

Pagal pratybų scenarijų Karo policijos manevriniai vienetai vykdė įvairias nelegalių kriminalinių grupuočių lyderių ir jų narių sulaikymo ir neutralizavimo operacijas. Vykdant žvalgybines operacijas vyko grupuočių, susijusių su priešiškomis konvencinėmis pajėgomis, lyderių identifikavimas, tad Karo policijos vienetams vykdant maršrutų žvalgybą ir užtikrinant eismo kontrolę trikdyta nelegali grupuočių veikla.

Vėliau Dituvos sodų operacijos metu vyko blokavimo ir apieškos operacija skirta kriminalinių grupuočių ardymui ir jų narių sulaikymui. Identifikavus grupuočių lyderius vykdytos sulaikymo operacijos, kurių metu sulaikius tiek grupuočių lyderius, tiek jų narius buvo atliekamos procedūros su sulaikytaisiais, vykdoma jų apklausa. Sėkmingų operacijų metu nelegalių kriminalinių grupuočių veikla buvo neutralizuota ir pasiekti lauko taktikos pratybų tikslai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.