Policija nutraukė tyrimą dėl draudžiamos simbolikos demonstravimo rusų reperio Morgenshterno koncerto metu

Sostinės policija nutraukė kovą pradėtą tyrimą dėl draudžiamos simbolikos demonstravimo rusų reperio Morgenshterno koncerto Vilniuje metu.

Simonas Kairys ir Morgenshternas.<br>lrytas.lt koliažas.
Simonas Kairys ir Morgenshternas.<br>lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2023, 11:20 AM

„Vilniaus miesto 5-ajame policijos komisariate buvo pradėta teisena, tačiau išnagrinėjus visas aplinkybes ir nenustačius galimos draudžiamos simbolikos naudojimo fakto, teisena buvo nutraukta“, – Eltai teigė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyresnysis specialistas Tomas Bražėnas.

ELTA primena, kad sostinės policija buvo pradėjusi tyrimą dėl draudžiamos simbolikos demonstravimo kovo 3 d. Vilniuje vykusio kontroversiškai vertinamo rusų reperio Morgenshterno koncerto metu.

Po šio koncerto socialiniuose tinkluose ėmė plisti nuotraukos ir vaizdo įrašai, kuriuose matyti, kad į koncertą atėję žmonės rodė nešvankius gestus, dėvėjo rūbus, ant kurių galima buvo pamatyti „Z“ simbolį. Ši raidė yra tapusi Rusijos karinės invazijos į Ukrainą simboliu.

Kaip anksčiau skelbė LRT radijas, Rusijos reperis Morgenshternas prieš metus teigė gerbiantis Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną dėl to, kad jo neva bijo visas pasaulis. Karo Ukrainoje metu reperis dainavo Rusijos armijai įkvėpti sukurtą dainą „Ja russkij“, o paklaustas, kam priklauso Krymas, atlikėjas, išsisukinėdamas, aiškino, kad tai esą yra Ukrainos vadžios primestas klausimas ir dėl jo neverta kvaršinti galvos.

Kultūros ministras Simonas Kairys anksčiau yra teigęs, kad atsakomybė dėl to, jog prieš metus Rusijos prezidentui V. Putinui paramą reiškęs rusų reperis Morgenshternas pasirodė „Compensa“ koncertų salėje, tenka renginio organizatoriams, kurie yra privatūs subjektai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.