Seimas pritarė Aukščiausiojo Teismo teisėjo Armano Abramavičiaus atleidimui iš pareigų

Seimas po svarstymo pritarė dar 2022 metų pradžioje pateiktam Respublikos Prezidento Gitano Nausėdos siūlymui dėl sveikatos būklės atleisti Armaną Abramavičių iš Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjo pareigų, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Teisėjai<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Teisėjai<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2023, 12:41 PM

„Pagal Teismų įstatymo 90 straipsnio 2 dalį, atleisti teisėją iš pareigų dėl sveikatos būklės galima tais atvejais, kai per vienus metus teisėjas serga daugiau kaip 120 kalendorinių dienų iš eilės ar daugiau kaip 140 kalendorinių dienų per pastaruosius 12 mėnesių.

Teisėjas A. Abramavičius dėl sveikatos būklės neina teisėjo pareigų nuo praeitų metų sausio 27 dienos, tai yra jau beveik vienus metus“, – 2022 m. sausio 20 d. pristatydama projektą sakė Respublikos Prezidento vyriausioji patarėja Jūratė Šovienė.

Nutarimui „Dėl Armano Abramavičiaus atleidimo iš Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjo pareigų“ pritarė 119, nė vienas nebalsavo prieš, susilaikė du Seimo nariai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.