Civilinės saugos mokymus žada atnešti kiekvienam iki namų: skelbia apie pokyčius

Artimiausiu metu visoje 60-yje Lietuvos savivaldybių prasidės civilinės saugos mokymų ciklas bendruomenių lyderiams, trečiadienį pranešė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Pratybos.<br>R.Ančerevičiaus/jp.lt nuotr.
Pratybos.<br>R.Ančerevičiaus/jp.lt nuotr.
Mokymai.<br>Kauno klinikų nuotr.
Mokymai.<br>Kauno klinikų nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Bilotaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Agnė Bilotaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 10, 2023, 11:05 AM, atnaujinta May 10, 2023, 11:09 AM

VRM planuoja organizuoti kelių valandų civilinės saugos specialistų susitikimus su vietos bendruomenių lyderiais, o šie, išklausę informaciją, civilinės saugos žinias turėtų perduoti savo bendruomenei.

A.Bilotaitė pastebėjo, kad tik pusė Lietuvos gyventojų žinotų, kaip elgtis ekstremaliųjų situacijų atvejais, o ypač sunku su šia informacija pasiekti gyventojus regionuose.

„Matome, kad labai reikia pasiekti žmones regionuose, o bendruomenės, kurios yra labai aktyvios, veiklios, turi didžiulę galią skleidžiant žinią, yra tas įrankis“, – įsitikinusi ministrė.

Netrukus, anot A.Bilotaitės, turėtų atsirasti ir parengties pareigūnai.

„Vidaus reikalų ministerija yra parengusi ir šiuo metu yra derinimo procese parengties pareigūnų pareigybių aprašymo tvarka, kuriai atsiradus, savivaldybėse startuos parengties pareigūnai, kurių viena iš pagrindinių funkcijų bus darbas su bendruomenėmis, nuolatinis ryšys, informacijos sklaida ir parengties užtikrinimas“, – nurodė ji.

Kiekviena bendruomenė – skirtinga

Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Civilinės saugos skyriaus viršininkas Donatas Gurevičius savo ruožtu pabrėžė, kad susitikimų su vietos bendruomenių lyderiais metu jiems bus pateikiama pagal konkrečią bendruomenę adaptuota informacija.

„Labai svarbu ne tik žinoti, bet ir veikti. Vyks susitikimai su vietos bendruomenių lyderiais, jiems adaptuota konkreti mokymo, seminaro forma yra labai svarbi.

Siekis bus ne paviršutiniškai, bet lįsti giliau į turinį, pritaikyti tai bendruomenei aktualią informaciją, nes bendruomenės yra labai skirtingos – gali būti kaimiškos, gali būti mieste, gatvių ar kvartalą jungiančios bendruomenės, kurios gali turėti savo specifiką.

Todėl norime susitikti su visais lyderiais vienoje vietoje, kurie giliau išgirdę pasirengimo ekstremalioms situacijoms turinį, galėtų sau suprantama forma ir būdais ją perteikti tai bendruomenei, kurią puikiai pažįsta“, – kalbėjo jis.

Pasak D.Gurevičiaus, įvyks ne mažiau nei 60 susitikimų – bent po vieną susitikimą savivaldybėje, į kurį būtų sukviesti tos savivaldybės vietos lyderiai.

Mokymus ves Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pareigūnai, savivaldybių civilinės saugos specialistai ir būsimieji parengties pareigūnai.

D.Gurevičius nurodė, kad šie gyvi susitikimai turėtų prasidėti artimiausiu metu, o kiek laiko mokymai truks, priklausys tiek nuo bendruomenių narių, tiek nuo pareigūnų galimybių susitikti.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas turi 30–40 civilinės saugos specialistų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.