Prieš NATO viršūnių susitikimą G. Nausėda su Portugalijos premjeru aptarė saugumo stiprinimo klausimus

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį susitiko su Portugalijos ministru pirmininku António Costa ir aptarė pasiruošimą NATO viršūnių susitikimui Vilniuje, saugumo ir gynybos, ES sankcijų Rusijai klausimus, pranešime žiniasklaidai nurodo Prezidentūra.

Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 11, 2023, 9:34 PM

Lietuvos vadovas pabrėžė, kad Lietuvą ir Portugaliją vienija ilgalaikis bendradarbiavimas saugumo ir gynybos srityse. Prezidentas padėkojo Portugalijos Vyriausybės vadovui už įsipareigojimą kolektyviniam saugumui ir tęstinį dalyvavimą NATO oro policijos misijose bei saugumo stiprinimo pajėgose Lietuvoje.

Pasak Prezidento, sąjungininkų solidarumas, vienodas saugumo grėsmių vertinimas, transatlantinio ryšio stiprinimas ir pasirengimas ginti kiekvieną Aljanso centimetrą – esminiai mūsų veikimo principai.

Anot Prezidentūros, šalies vadovas su Ministru Pirmininku aptarė pasirengimą Vilniuje vyksiančiam NATO viršūnių susitikimui. Prezidentas pabrėžė, kad tai bus istorinė proga priimti Aljanso saugumui kertinius sprendimus.

Pasak prezidento, svarbu sutarti dėl išlaidų gynybai didinimo, oro ir priešlėktuvinės gynybos stiprinimo, pasiųsti tvirtą žinią dėl Ukrainos ir NATO bendradarbiavimo ir jos priklausymo euroatlantinei saugumo architektūrai.

Prezidentas pažymėjo, kad būtina stiprinti bendradarbiavimą su Globaliųjų Pietų valstybėmis kovojant su Rusijos propaganda ir skleidžiama dezinformacija.

Susitikime taip pat aptarti aktualūs ES darbotvarkės klausimai: kova su neteisėta migracija, ekonomikos valdysenos peržiūra, ES vidaus rinkos stiprinimas ir bloko konkurencingumo pasaulyje didinimas, praneša Prezidentūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.