G. Surplys prabilo apie visos Vyriausybės interpeliaciją: klausimų turime kiekvienam

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovas Seime Giedrius Surplys, reaguodamas į švietimo, mokslo ir sporto ministrės Jurgitos Šiugždinienės skandalą dėl galimo lėšų pasisavinimo Kauno savivaldybės taryboje, siūlo interpeliaciją rengti ne tik jai, bet ir visai Vyriausybei.

Seimo narys Giedrius Surplys.<br>Juliaus Kalinsko (ELTA) nuotr.
Seimo narys Giedrius Surplys.<br>Juliaus Kalinsko (ELTA) nuotr.
Giedrius Surplys<br>V.Skaraičio nuotr.
Giedrius Surplys<br>V.Skaraičio nuotr.
Jurgita Šiugždinienė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Jurgita Šiugždinienė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė<br>T.Bauro nuotr.
švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 17, 2023, 10:56 AM, atnaujinta May 17, 2023, 11:00 AM

Pasak jo, klausimų opozicija šiandien turėtų bene kiekvienam ministrui, todėl tokia procedūra būtų efektyvesnė.

Savo idėja parlamentaras trečiadienį pasidalijo feisbuke.

„DEMOKRATŲ FRAKCIJAI vis traukiant iš kepurės vieną nesėkmingą INTERPELIACIJĄ po kitos, siūlyčiau opozicijai INTERPELIACIJĄ VYRIAUSYBEI in corpore, užuot eikvojus jėgas atskirų ministrų interpeliacijoms.

Kodėl? Todėl, kad pagal Seimo statutą, dėl interpeliacijos Vyriausybei balsuojama SLAPTU BALSAVIMU. Taigi – laužyti rankas valdančiojoje koalicijoje daug sunkiau“, – feisbuke rašė G.Surplys.

Pasak jo, interpeliacinių klausimų yra ne tik švietimo, bet ir sveikatos, energetikos, vidaus reikalų, krašto apsaugos, aplinkos, susisiekimo, užsienio reikalų, žemės ūkio ir kitiems ministrams.

„Paskelbę interpeliaciją Vyriausybei dabar, prieš vasarą, kai politinis sezonas nurimsta, nesukeltume grėsmės valstybės stabilumui. Užtat sukurtume viltį, kad ši šlubuojanti Vyriausybė visgi atsinaujins.

SEIMO STATUTAS: 223 straipsnis. Nepasitikėjimas Vyriausybe

1. Seimo sesijos metu ne mažesnė kaip 1/5 Seimo narių grupė gali pateikti motyvuoto nutarimo, kuriame reiškiamas tiesioginis nepasitikėjimas Vyriausybe, projektą. 2. Toks nutarimo projektas nagrinėjamas Seime šio statuto 219–221 straipsniuose nustatyta tvarka taip pat kaip interpeliacija Ministrui Pirmininkui, tačiau redakcinė komisija nesudaroma. 3. Nepasitikėjimo Vyriausybe klausimo nagrinėjimo Seimo posėdyje metu Seimo nariai gali paklausti visus ministrus, suteikiant galimybę ministrams atsakyti (iki 60 minučių).

4. Po svarstymo iš karto balsuojama dėl nepasitikėjimo Vyriausybe. 5. Nutarimas dėl tiesioginio nepasitikėjimo Vyriausybe gali būti priimtas slaptu balsavimu daugiau kaip pusės visų Seimo narių balsų dauguma“, – dėstė G.Surplys.

Primename, kad abejonės, ar J.Šiugždinienė skaidriai naudojosi savivaldybės tarybos nario veiklai skirtomis lėšomis, kilo po to, kai praėjusios savaitės ketvirtadienį visuomenininkas A.Tapinas paskelbė, kad politikė prieš pradėdama darbą ministerijoje galimai neskaidriai įsisavino beveik 14 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.