J. Sejonienė: NATO viršūnių susitikimo metu Lietuva gali sulaukti klausimų apie LGBT+ teises

Seimo konservatorių frakcijos narė Jurgita Sejonienė akcentuoja, kad žmogaus teisių klausimai, tokie kaip Civilinės sąjungos įstatymas, yra labai svarbūs ir Lietuvos tarptautiniams santykiams. Parlamentarė mano, kad tokių klausimų Lietuva sulauks ir liepos mėnesį Vilniuje vyksiančio NATO viršūnių susitikimo metu.

Jurgita Sejonienė.<br>D.Labučio/ELTA nuotr.
Jurgita Sejonienė.<br>D.Labučio/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 17, 2023, 3:39 PM, atnaujinta May 17, 2023, 10:15 PM

„Turėtume kalbėti ne tik apie Lietuvos situaciją, bet ir mūsų tarptautinius santykius, kaip jie galėtų ir turėtų vystytis toliau. Tuo labiau, kad dauguma iš mūsų strateginių partnerių, tarptautinių organizacijų bendrų narių analogišką arba panašų reglamentavimą jau turi“, – trečiadienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje „LGBT+ žmonių situacija Lietuvoje: tarp stagnacijos ir pokyčių galimybės“ teigė J. Sejonienė.

„Tie žmogaus teisių klausimai (...), manau, kad jie taps tik dar aktualesni ir neabejoju, kad ir NATO summito metu Lietuva gaus tokių klausimų“, – pridūrė ji.

Pirmą kartą Lietuvoje rengiamas NATO viršūnių susitikimas vyks liepos 11–12 dienomis Vilniuje. Tai bus didžiausias renginys Lietuvos istorijoje, kuriame tikimasi 40–50 užsienio valstybių delegacijų (iki 3000 svečių) bei maždaug 2000 nevyriausybinių organizacijų ir tarptautinės žiniasklaidos atstovų.

ELTA primena, kad nepaisant dviejų mažųjų koalicijos partnerių programinių nuostatų, dešiniųjų Seime sunkiai skinasi kelią iniciatyva teisiškai reglamentuoti tos pačios lyties porų civilinius santykius. Nesulaukusi parlamentarų paramos ši iniciatyva neįveikė pateikimo stadijos. Į tai reaguodami valdantieji pristatė Civilinės sąjungos įstatymo projektą.

Jų teigimu, tai kompromisinis variantas, parengtas įsiklausius į visuomenės nuotaikas. Valdančiųjų gretose pasirodančias iniciatyvas dėl tos pačios lyties porų civilinių santykių įtvirtinimo kritikuoja parlamentarai tiek iš opozicijos, tiek iš Seimo daugumos. Abejones dėl pasirodžiusių projektų yra išsakęs ir prezidentas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.