KAM: Ramšteino formato susitikime pristatytas naujausias Lietuvos paramos Ukrainai paketas

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas ketvirtadienį dalyvavo nuotoliniame Ramšteino formato Ukrainos rėmėjų susitikime, kuriame jis pažymėjo Ukrainos euroatlantinę perspektyvą ir pristatė naujausią Lietuvos karinės paramos paketą, praneša Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Arvydas Anušauskas<br>V.Skaraičio nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 25, 2023, 7:28 PM, atnaujinta May 25, 2023, 7:30 PM

„Mūsų parama Ukrainai – tai investicija į mūsų pačių atsparumą, atgrasymą ir gynybą. Tik Ukrainos pergalė padės atkurti taiką ir stabilumą euroatlantinėje erdvėje“, – sakė ministras, pabrėždamas, kad Lietuva toliau bus nuosekli ir rems Ukrainą iki pat pergalės.

Pasak KAM, A. Anušauskas pranešė, kad Lietuvos naująjį kovinės paramos paketą Ukrainai sudarys antidronai, amunicija sauso maisto daviniai ir kita parama.

Susitikimo metu ministras išreiškė palaikymą svarstomam ES sankcijų paketui dėl sankcijų apėjimo per trečiąsias šalis. Taip pat pabrėžė Ukrainos karių mokymų svarbą, paminėdamas, kad Lietuva reikšmingai padidino šių mokymų apimtis ir jiems skiriamų instruktorių skaičių, nurodoma KAM pranešime žiniasklaidai.

Anot ministerijos, iki šiol Lietuvos suteikta karinė parama Ukrainai netrukus pasieks 465 mln. eurų. Šiemet skiriamą Lietuvos karinę paramą be karių mokymo sudaro perduodama karinė įranga ir technika, karių gydymas ir reabilitacija, įnašai į tarptautinius fondus, praneša KAM.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.