Seimas laukia piliečių pasiūlymų dėl projektų, leisiančių užtikrinti didesnį medikų saugumą

Seimo Sveikatos reikalų komitetas pradėjo Pacientų teisių ir žalos sveikatai atlyginimo įstatymo ir lydimųjų teisės aktų pataisų, kuriomis siekiama užtikrinti didesnį medikų saugumą draudimo svarstymą ir paskelbė konsultavimosi su visuomene laikotarpį, praneša Seimas.

Greitoji pagalba.<br>T.Bauro nuotr.
Greitoji pagalba.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 25, 2023, 5:27 PM

Gyventojai savo pasiūlymus dėl šio projekto turi galimybę pateikti iki birželio 11 d., nurodoma Seimo pranešime žiniasklaidai.

Pasak Seimo, svarstomais įstatymo pakeitimais siūloma, kad sveikatos priežiūros specialistas, jeigu prieš jį yra taikomas fizinis arba psichologinis smurtas, galėtų atsisakyti teikti planines sveikatos priežiūros paslaugas, jeigu nėra grėsmės paciento gyvybei ir jeigu dėl tų nesuteiktų paslaugų jam nereikėtų kreiptis į skubiosios pagalbos skyrių.

Tokią teisę siūloma įtvirtinti gydytojams, odontologams ar burnos priežiūros specialistams ir asmens sveikatos priežiūros specialistams, pažymima pranešime.

Anot Seimo, planuojama, kad šis klausimas po svarstymo Sveikatos reikalų komitete į Seimo posėdžių salę sugrįš birželio 27 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.