LSA prezidentu perrinktas M. Sinkevičius mano, kad šešėlių dėl jo skaidrumo nebeliko: į visus klausimus atsakiau

Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) prezidentu perrinktas Mindaugas Sinkevičius sako manąs, kad į visus jam mestus klausimus dėl skaidrumo jau yra atsakyta. Politiko teigimu, trečiadienį vykęs balsavimas dėl jo kandidatūros parodė, kad Lietuvos merai juo pasitiki.

Mindaugas Sinkevičius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Mindaugas Sinkevičius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 31, 2023, 3:15 PM

„Jeigu balsavimas sako, kad esu išrinktas ir kandidatų kitų nebuvo. Manau, kad šiandienos balsavimu buvo man išreikštas pasitikėjimas tolimesniam keturių metų darbui“, – žurnalistams sakė Jonavos meras M. Sinkevičius.

Nors M. Sinkevičius pats buvo atsidūręs skandalo dėl piktnaudžiavimo savivaldybių tarybų nariams skirtų kanceliarinių lėšų įsisavinimo epicentre, visi šešėliai, pažymi jis, yra išsklaidyti.

„Aš manau, kad gyvenimas yra įvairiapusis. Visko būna. Aš manau, kad visus klausimus visuomenei aš atsakiau, situaciją išaiškinau. Kai atsakai viską ir parodai atvirai, kaip yra... Aš tą padariau. Manau, kad šešėlių neliko“, – sakė politikas.

Trečiadienį vykusiose Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidento rinkimuose M. Sinkevičius dalyvavo be konkurencijos.

ELTA primena, kad klausimų dėl galimo piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis Jonavos meras sulaukė visuomenininkui Andriui Tapinui pradėjus savivaldos tarybos narių lėšų tyrimą. A. Tapinas skelbė, kad analizei reikiamą informaciją iš Jonavos savivaldybės buvo įmanoma gauti tik po teisinės pretenzijos.

Gavus išlaidų ataskaitas, A. Tapinas suabejojo M. Sinkevičiaus įsigytais dviem televizoriais. Keliami klausimai ir dėl keturių telefono sąskaitų, šešių banko kortelių, kuriomis apmokėtos sąskaitos už kurą, intensyvių kelionių karantino metu.

M. Sinkevičius savo „Facebook“ paskyroje sureagavo į abejones ir pasiaiškino dėl poros televizorių. Pasak mero, dokumentuose įsivėlė „techninė klaida“, todėl kanceliarinėmis išmokomis buvo apmokėtos tik poros mėnesių sąskaitos. LSA prezidentas pažadėjo šias spragas ištaisyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.