Sostinėje trūkstant policininkų, kalbama apie motyvacinį paketą: R. Požėla užsimena apie paramą, įsigyjant nekilnojamąjį turtą

Vilniuje trūkstant policijos pareigūnų, Vidaus reikalų ministerija (VRM) ir Policijos departamentas prabilo apie motyvacinių priemonių paketą, kuris padėtų pritraukti naujų pareigūnų į sostinę.

Policija.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Policija.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 10, 2023, 8:46 AM

VRM duomenimis, šiuo metu Vilniuje dirba apie 700 policijos pareigūnų, neužpildyta apie 26 proc. pareigybių.

Penktadienį vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės, Vilniaus miesto mero Valdo Benkunsko ir policijos generalinio komisaro Renato Požėlos susitikime aptartos priemonės, kurios padėtų prisitraukti daugiau policininkų dirbti sostinėje.

„Tikrai susiduriame su tokia problema, nes Vilnius yra ta vieta, kur pragyvenimo lygis yra gerokai aukštesnis negu kituose miestuose. Tai aptarėme dėl motyvacinio paketo pareigūnams, kad jie rinktųsi dirbti Vilniaus mieste, pirmiausia, tiems pareigūnams, kurie renkasi pareigūno profesiją“, – žurnalistams po susitikimo kalbėjo A. Bilotaitė.

Anot jos, institucijos artimiausiu metu aptars preliminarius siūlymus dėl motyvacinių priemonių paketo. Ministrė užtikrino, kad, nors sostinėje ir jaučiamas policininkų trūkumas, į įvykius reaguojama tinkamai.

„Šiandien buvo patikinta, kad dėl to pareigūnų trūkumo, kuris dabar yra įvardijamas, mes nepatiriame kažkokių iššūkių, susijusių su reagavimo laiku, pareigūnai atvyksta laiku į visus įvykius“, – aiškino A. Bilotaitė.

Vilniaus miesto meras V. Benkunskas tikino, kad pavyzdį reikėtų imti iš kitoms profesijoms taikomų priemonių motyvacinių priemonių.

„Čia stebuklų kažkokių nėra. Yra papildomas finansinis priedas prie algos, yra kitos skatinamosios priemonės, ką mes turime su kitomis profesijomis, tai yra nemokamas viešasis transportas, nemokamas renginių lankymas – tam tikros minkštosios priemonės, kurios gyvenimą mūsų mieste gali padaryti patogų“, – apie galimus siūlymus būsimiems pareigūnams kalbėjo sostinės vadovas.

Susitikime dalyvavęs policijos generalinis komisaras R. Požėla priminė, kad Vilniuje dirbantiems policijos pareigūnams mokamas 150 eurų dydžio priedas prie algos. Tačiau, kaip teigė policijos vadovas, akivaizdu, kad to nepakanka ir būtina imtis naujų motyvacinių priemonių.

„Berods, šiai dienai yra šešios savivaldybės Lietuvoje, kurios finansuoja būsimuosius policijos pareigūnus – paremia vienkartine pinigine įmoka, jiems įsigyjant nekilnojamąjį turtą konkrečioje savivaldybėje, ir savo ruožtu pareigūnai įsipareigoja tam tikrą laikotarpį išdirbti šioje savivaldybės teritorijoje, konkrečiame policijos komisariate“, – apie galimą motyvacine priemonę užsiminė R. Požėla.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.