G. Nausėda pasirašė dekretą dėl keturių teisėjų skyrimo ir priėmė jų priesaikas

Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį pasirašė dekretą dėl keturių teisėjų skyrimo bei priėmė jų priesaikas, praneša Prezidentūra.

Gitanas Nausėda<br>G.Bitvinsko nuotr.
Gitanas Nausėda<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-13 12:12

Prezidentas pabrėžė, kad teisėjų ištarta priesaika išreiškia pamatinį valstybės siekį formuoti aukštos kvalifikacijos, profesionalių ir nešališkų teisėjų korpusą.

„Artimiausiu metu jūsų laukia ypatingas iššūkis. Turėsite savo kasdiene profesine veikla užtikrinti, kad bus apginta ir išsaugota viena aukščiausių ir svarbiausių demokratinės valstybės vertybių – teisingumas. Nuo Jūsų priklausys, ar mūsų visuomenėje toliau augs pasitikėjimas teismais, o kartu – ir visa valstybe“, – sveikindamas prisiekusius teisėjus sakė šalies vadovas.

Valstybės vadovas palinkėjo teisėjoms, kad duota priesaika taptų dar viena paskata tobulėti, siekti teisėjo karjeros aukštumų ir prisidėti Lietuvoje kuriant teisinę valstybę.

Prezidento dekretu Diana Jakubėnė paskirta Šiaulių apylinkės teismo Pakruojo rūmų teisėja, Kristina Račkauskienė – Šiaulių apylinkės teismo Radviliškio rūmų teisėja, Žaneta Škutienė – Panevėžio apylinkės teismo Panevėžio rūmų teisėja, Jomilė Juškaitė-Vizbarienė – Panevėžio apylinkės teismo Panevėžio rūmų teisėja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.