G. Landsbergis Seimo etikos sargus ragina įvertinti D. Kepenio pareiškimus A. Bilotaitės atžvilgiu

Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis tikina, kad kreipsis į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją dėl valstiečių atstovo Dainiaus Kepenio plenarinio posėdžio metu nuskambėjusių pareiškimų vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės atžvilgiu.

Gabrielius Landsbergis. <br>ELTA / Dainius Labutis
Gabrielius Landsbergis. <br>ELTA / Dainius Labutis
Seimo narys Dainius Kepenis. <br>Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.
Seimo narys Dainius Kepenis. <br>Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 15, 2023, 1:06 PM

D. Kepenis šiuos pareiškimus pasakė Seimo posėdžio metu, kai naudojosi savo proga užduoti klausimą vidaus reikalų ministrei dėl neteisėtų migrantų krizės metu priimtų sprendimų. Politikas tikino įgarsinantis laišką, kurį gavo „iš profesoriaus Merkio“.

„Nėra simpatijų Bilotaitei, labai silpna politikė, niekinė, tačiau būtent migrantų hibridinio karo istorijoje Bilotaitė parodė rinkinį tinkamų savybių, derinant lietuvišką, bobišką užsispyrimą ir taip pat mažos valstybės tikrų interesų nuojautą, patriotizmą. Darė klaidas, bijojo“, – Seimo plenarinio posėdžio metu teigė D. Kepenis.

„Visiems patriotiškiems, sveiko proto ir nedeformuotos moralės žmonėms apgailėtinai dabar atrodo būtent leftizmo pasaulėžiūriniais nuodais apsinuodijęs Konstitucinis Teismas“, – toliau dėstė jis.

Visgi tokie D. Kepenio pareiškimai papiktino konservatorių lyderį Gabrielių Landsbergį. Politikas teigė, kad tokiems pareiškimams Seimo posėdžių salėje ne vieta. Todėl konservatorius tikino, kad kreipsis į Etikos ir procedūrų komisija.

„Suprantu, kad yra įvairių profesorių pasaulyje, bet tuos, kurie leidžia sau apie vieną ar kitą asmenį kalbėti tokius žodžius, kuriuos jūs cituojate, neturėtų būti cituojami Seimo salėje. Dėl to aš prašyčiau Etikos ir procedūrų komisijos įvertinti vis dėlto poną Kepenį ir jo citatas“, – sakė jis.

ELTA primena, kad Seime vykstančios Vyriausybės valandos metu vidaus reikalų ministrei Agnei Bilotaitei pateikiant paaiškinimus dėl priimtų sprendimų neteisėtų migrantų krizės metu – didžioji dalis opozicijos paliko plenarinių posėdžių salę.

Kaip teigia partijos „Vardan Lietuvos“ lyderis Saulius Skvernelis, toks sprendimas priimtas, nes vidaus reikalų ministrė sąmoningai vilkino laiką, kad nereikėtų atsakyti į kai kuriuos opozicijos klausimus.

Nors iš pradžių parlamentarus domino migracijos politikos ypatumai, raštu ministrei opozicijos buvo užduotas tik vienas klausimas – kodėl ji nesutinka pateikti atsakymus opozicijai.

Opozicijos atstovai ministrę atsakyti į klausimus kvietė ir antradienį vykusios Vyriausybės valandos metu, tačiau tuomet A. Bilotaitė pateikti atsakymus opozicijai atsisakė.

Kaip ELTA pranešė anksčiau, KT nustatė, jog neteisėtai šalies sieną kirtusių migrantų sulaikymas ir priverstinis apgyvendinimas užsieniečių registravimo centruose prieštarauja Konstitucijai. Tokį sprendimą teismas priėmė išnagrinėjusi migranto, atvykusio į Lietuvą iš Irako, skundą.

Po KT išaiškinimo, Seimo opozicinės frakcijos pakvietė A. Bilotaitę į bendrą posėdį, tačiau ministrė atsisakė jame dalyvauti. Tokį sprendimą politikė grindė itin dideliu užimtumu.

Visgi, mažumos politikus ši A. Bilotaitės pozicija papiktino. Antradienį parlamentarai siekė iškviesti A. Bilotaitę atsakyti į klausimus iš plenarinių posėdžių salės tribūnos, tačiau iniciatyva žlugo. Netrukus po to keletas įstatymo projektų nebuvo priimti, nes parlamento opozicija blokavo balsavimą taip išreikšdama savo nepasitenkinimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.