Prezidentūra įregistravo projektą, kuriuo siūloma didinti prokurorų atlyginimus

Prezidentūra įregistravo įstatymo projektą, kuriuo siūloma nuo spalio 1 dienos padidinti prokurorų atlyginimus. Šis įstatymo projektas buvo inicijuotas dėl to, nes Seimo priimtoje Valstybės tarnybos reformoje prokurorų atlyginimų kilimas nebuvo numatytas.

Prezidentūra įregistravo projektą, kuriuo siūloma didinti prokurorų atlyginimus.<br>V. Skaraičio asociatyvioji nuotr.
Prezidentūra įregistravo projektą, kuriuo siūloma didinti prokurorų atlyginimus.<br>V. Skaraičio asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 15, 2023, 1:56 PM

Prezidentūra teigia, kad šiuo projektu siekiama pagerinti prokurorų socialines garantijas, sudaryti teisines sąlygas padidinti visų lygių prokurorų darbo užmokestį ir didinti prokurorų profesijos patrauklumą. Pažymima, kad tai galėtų reikšmingai prisidėti, kad prokuratūros sistemoje dirbtų tik aukštos kvalifikacijos pareigūnai.

Siūlomas subalansuotas darbo užmokesčio santykis tarp atitinkamų grandžių teismų ir prokuratūrų, numatant tokius prokurorų pareiginės algos koeficientus, kurie skirtųsi vidutiniškai 10 proc., lyginant su teisėjų koeficientais.

Projekte atkreipiamas dėmesys, kad siūlomas darbo užmokesčio padidinimo dydis negali ženkliai skirtis nuo teisėjų darbo užmokesčio.

„Siūlomi pakeitimai ne tik užtikrintų didesnę prokurorų motyvaciją eiti prokuroro pareigas ir išlaikyti aukštos kvalifikacijos profesionalus, bet ir prisidėtų prie prokurorų profesijos patrauklumo didinimo ir, tikėtina, į visą prokuratūros sistemą pritrauktų naujų perspektyvių specialistų bei didintų prokurorų motyvaciją pretenduoti užimti vadovaujančias pareigas prokuratūros sistemoje“, – rašoma aiškinamajame projekto rašte.

Siūloma nustatyti, kad prokurorų darbo užmokesčiui apskaičiuoti būtų taikomas 1 785,4 euro siekiantis bazinis dydis.

Visgi prokurorams, kaip ir teisėjams, nėra numatomas priedas už tarnybos Lietuvos valstybei stažą.

ELTA primena, kad prezidentas Gitanas Nausėda turėjo pastabų Seimo priimtai Valstybės tarnybos reformai dėl to, kad joje nebuvo numatytas prokurorų atlyginimo kilimas.

Nors prezidentas Valstybės tarnybos reformą pasirašė, tačiau Prezidentūra teigė pateiksianti įstatymo projektą, kuriuo numatytas prokurorų atlyginimų didinimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.