Konservatoriai kreipėsi į Seimo etikos sargus: ragina įvertinti D. Kepenio pareiškimus A. Bilotaitės atžvilgiu

Konservatoriai kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją dėl „valstiečių“ atstovo Dainiaus Kepenio plenarinio posėdžio metu nuskambėjusių pareiškimų vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės atžvilgiu.

D. Kepenio pareiškimai A. Bilotaitės atžvilgiu papiktino ir konservatorių lyderį G. Landsbergį.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
D. Kepenio pareiškimai A. Bilotaitės atžvilgiu papiktino ir konservatorių lyderį G. Landsbergį.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gailė Jaruševičiūtė-Mockuvienė, ELTA

Jun 17, 2023, 10:11 AM

D. Kepenis įžeidžiančius pareiškimus ministrės atžvilgiu pasakė Seimo posėdžio metu, kai naudojosi savo proga užduoti klausimą A. Bilotaitei dėl neteisėtų migrantų krizės metu priimtų sprendimų. Politikas tikino įgarsinantis laišką, kurį gavo „iš profesoriaus Merkio“.

„Žiūrėkite, gavau laišką profesoriaus Merkio, kuris sociologas, profesorius <...> žėkit, ką jisai rašo toliau. Nėra simpatijų Bilotaitei, labai silpna politikė, niekinė, tačiau būtent migrantų hibridinio karo istorijoje Bilotaitė parodė rinkinį tinkamų savybių, derinant lietuvišką bobišką užsispyrimą ir taip pat mažos valstybės tikrų interesų nuojautą, patriotizmą. Darė klaidas, bijojo“, – kreipimesi į Etikos ir procedūrų komisiją cituojamas konservatorius papiktinęs D. Kepenio pareiškimas.

Kreipimesi akcentuojama, kad D. Kepenis Seimo posėdžio metu cituodamas tekstą, kurio turinį sudaro seksistinio ir įžeidaus pobūdžio išsireiškimai, nesilaikė Lietuvos Respublikos valstybės politikų elgesio kodekse įtvirtintų pagarbos žmogui, padorumo ir pavyzdingumo principų.

Taip pat kreipimesi atkreipiamas dėmesys, jog Seimo etikos ir procedūrų komisija savo atliktų tyrimų praktikoje jau yra pripažinusi ir konstatavusi, kad politiko naudojamas epitetas „boba“, siekiant apibūdinti kitą valstybės politiką, nėra etiškas ir yra nesuderinamas su valstybės politikų elgesio principais.

D. Kepenio pareiškimai A. Bilotaitės atžvilgiu papiktino ir konservatorių lyderį Gabrielių Landsbergį. Politikas teigė, kad tokiems pareiškimams Seimo posėdžių salėje ne vieta. Todėl konservatorius posėdžio metu tikino, kad kreipsis į Etikos ir procedūrų komisiją.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.