Antradienį prezidentas Seimui skaitys savo metinį pranešimą

Antradienį, artėjant parlamento eilinės pavasario sesijos pabaigai, prezidentas Gitanas Nausėda Seime planuoja skaityti savo metinį pranešimą.

Gitanas Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 18, 2023, 1:21 PM

Tai bus jau ketvirtas parlamentui ir visuomenei skirtas valstybės vadovo pranešimas.

Šįsyk Daukanto aikštės lyderis kreipsis į politikus daugiau nei metus tęsiantis plataus masto Rusijos karui Ukrainoje, o Lietuvos vidaus politikoje – laukiant kandidato į švietimo ir mokslo ministro pareigas, kuris pakeis iš posto vadinamojo „čekučių skandalo“ įkarštyje pasitraukusią Jurgitą Šiugždinienę.

Pernai šalies vadovas savo metiniame pranešime akcentavo, kad Rusijos sukelto karo Ukrainoje akivaizdoje Lietuva privalo stiprinti šalies saugumo pajėgumus ir didinti krašto apsaugai skiriamą finansavimą.

Prieš metus G. Nausėda kreipėsi į Seimą, kai tęsėsi konfliktas tarp parlamento valdančiųjų ir opozicijos – žlugus pirmajai žemės ūkio ministro Kęstučio Navicko interpeliacijai, parlamento mažuma boikotavo plenarinius posėdžius ir dirbo atskirai nuo daugumos politikų.

Tuo metu šalies vadovas teigė pasigendąs politinės kultūros ir nurodė, kad imtųsi savo kaip prezidento pareigos ieškoti sutarimo tarp konfliktuojančių pusių.

ELTA primena, kad, vadovaujantis Konstitucija, prezidentas Seime skaito metinius pranešimus, kuriuose aptaria šalies padėtį, svarbiausius Lietuvos vidaus ir užsienio politikos įvykius.

Tokius pranešimus šalies vadovai tradiciškai skaito parlamento pavasario sesijos metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.