Seime patvirtino J. Mardosevič kandidatūrą į Lietuvos apeliacinio teismo teisėjo pareigas

Seimas antradienį pritarė Jadvygos Mardosevič skyrimui Lietuvos apeliacinio teismo teisėja. Už tai numatantį Seimo nutarimą slaptu balsavimu balsavo 76 Seimo nariai, prieš buvo 2, susilaikė 5 parlamentarai.

Lietuvos apeliacinis teismas.<br>Lietuvos Respublikos prokuratūros nuotr.
Lietuvos apeliacinis teismas.<br>Lietuvos Respublikos prokuratūros nuotr.
Teismas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Teismas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvos apeliacinis teismas.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Lietuvos apeliacinis teismas.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Seimas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Seimas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 27, 2023, 2:51 PM

Pasak prezidento vyriausiojo patarėjo Andriaus Kabišaičio, J. Mardosevič yra itin kvalifikuota ir patyrusi teisėja, teisėjo darbo patirtį įgijusi įvairių pakopų teismuose, jos turimas žinias ir darbo kokybę įvertino ir savo nuomonę pareiškė Lietuvos apeliacinio teismo ir Vilniaus apygardos teismo teisėjai.

Pretendentė Vilniaus apygardos teismo teisėjo pareigas eina nuo 2010 m. iki šiol. Šiame teisme nagrinėja civilines bylas. Nuo 1999 iki 2010 metų dirbo teisėja Vilniaus rajono apylinkės teisme. Iki paskyrimo teisėja yra dirbusi konsultante Vyriausybės kanceliarijoje, teisėjo padėjėja Lietuvos Aukščiausiajame Teisme.

J. Mardosevič Vilniaus universitetą baigė ir teisininko specialybę įgijo 1993 m., teisėja kvalifikaciją kelia tiek nacionaliniuose, tiek tarptautiniuose mokymuose ir kvalifikacijos kėlimo renginiuose“, − Seimo posėdyje yra sakęs šalies vadovo patarėjas.

ELTA primena, kad birželio 15 dieną Seime buvo pristatyta teisėjos Jadvygos Mardosevič kandidatūra į Apeliacinio teismo teisėjus ir teisėjo Artūro Driuko kandidatūra į Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) Civilinių bylų skyriaus pirmininko pareigas. Šią dieną taip pat buvo pristatytas nutarimas dėl teisėjos Romualdos Janovičienės atleidimo iš Apeliacinio teismo teisėjos pareigų, pasibaigus įgaliojimų laikui.

Į Apeliacinio teismo teisėjus kandidatuojanti J. Mardosevič tikino, kad savo darbe siekia ne vien formalaus įstatymo taikymo.

„Kiekvieną diena dirbu atsakingai, skiriu darbui labai daug laiko ir savo jėgų. Man svarbi kiekviena byla ir kiekvienas joje priimtas sprendimas. Visada siekiu, kad įstatymas nebūtų taikomas formaliai, kad būtų apgintos sąžiningos šalies teisės“, – kalbėjo J. Mardosevič.

J. Mardosevič 1994–1995 m. dirbo Vyriausybė kanceliarijoje, 1995–1999 m. – LAT teisėjo padėjėja, 1999–2010 m. – Vilniaus rajono apylinkės teismo teisėja, o iki šiol ji ėjo Vilniaus apygardos teismo teisėja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.