Seimo valdyba ragina taupiau naudoti užsienio kelionėms skirtas lėšas: pasiūlė sumažinti delegaciją į Urugvajų

Siekiant taupyti užsienio kelionėms skirtas lėšas, Seimo valdyba pasiūlė sumažinti šių metų rugsėjo 24–29 d. į Urugvajų planuojančios vykti parlamentinės delegacijos sudėtį.

Jurgis Razma<br>V.Skaraičio nuotr.
Jurgis Razma<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 28, 2023, 10:21 AM

Dalyvauti antrajame pasaulio valstybių parlamentų Ateities komitetų aukščiausiojo lygio susitikime Montevidėjuje (Urugvajaus Rytų Respublika) planavo parlamentarai Angelė Jakavonytė, Matas Maldeikis, Liuda Pociūnienė ir Lukas Savickas.

Pasiūlęs performuoti delegaciją Seimo vicepirmininkas Vytautas Mitalas mano, kad Seimo Ateities komitetas galėtų deleguoti vieną asmenį į šį susitikimą. „Pagal komiteto sprendimą siūlau Seimo valdybai priimti galutinį sprendimą kitame posėdyje“,– paragino V. Mitalas.

Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma kvietė taupyti užsienio kelionėms skirtas lėšas, kurios stipriai senka.

„Kelionė brangi, jeigu būtų patvirtinta, ji kainuotų per 17 tūkstančių eurų. Mūsų lėšos užsienio ryšiams stipriai senka. Čia ne pirmos būtinybės kelionė. Ateities komitetas yra aktyvus ir tarptautinius renginius organizuoja, ir pats aktyviai nori visur dalyvauti, bent manau, kad reikėtų taupiau pasižiūrėti į tokius sumanymus. Pritariu, kad parlamentarai ir be patarėjų galėtų vykti, nes čia net du patarėjai numatyti. Manau, kad galėtų vykti vienas ar maksimumas du parlamentarai, jeigu norėtume matyti opozicijos ir pozicijos balansą. Pagal pasiūlytą delegacijos sudėtį aš labiausiai gal matyčiau Matą Maldeikį ir Luką Savicką, bet tegul komitetas pasiūlo konkrečius asmenis, jeigu mes pasakome, kad ribojame delegacijos sudėtį“, – Seimo valdybos posėdyje sakė Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė– Nielsen pastebėjo, kad Seimo valdyba pritaria parlamentarų kelionei į Urugvajų, tačiau siūlo Ateities komitetui pakoreguoti delegacijos sudėtį, apsiribojant dviem vykstančiais asmenimis. Tokiam sprendimui Seimo valdyba pritarė bendru sutarimu.

Keturių parlamentarų kelionė į Urugvajų kainuotų 17 tūkstančių 417 eurų.

Kaip Eltai sakė Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma, 2023 metams parlamentinei diplomatijai yra numatyta 630 tūkstančių eurų, o jau išnaudota beveik 322 tūkstančiai eurų.

„Kadangi šiais metais užsienio komandiruotėms jau išnaudota daugiau negu pusė tam numatytų lėšų, manau, kad reikia taupyti“,– Eltai sakė J. Razma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.