Liepos 4 d. pasibaigs pratęsta pavasario sesija

Birželio 30 d. turėjusi pasibaigti Seimo pavasario sesija pratęsta iki liepos 4 d. Už tokį nutarimą ketvirtadienį balsavo 75 Seimo nariai, prieš buvo 3, susilaikė 23 parlamentarai.

Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>V.Skaraičio nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>V.Skaraičio nuotr.
Audronius Ažubalis<br>T.Bauro nuotr.
Audronius Ažubalis<br>T.Bauro nuotr.
Mindaugas Lingė<br>T.Bauro nuotr.
Mindaugas Lingė<br>T.Bauro nuotr.
Seimas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Seimas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ieva Pakarklytė<br>V.Skaraičio nuotr.
Ieva Pakarklytė<br>V.Skaraičio nuotr.
Gintautas Jakštas<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Gintautas Jakštas<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jun 29, 2023, 11:49 AM

Papildomas plenarinis posėdis bus surengtas liepos 4 d.

Jau yra suplanuota šio plenarinio posėdžio darbotvarkė. Numatyta, kad prisieks naujas Švietimo, mokslo ir sporto ministras. Į šias pareigas pasiūlyta viceministro Gintauto Jakšto kandidatūra. Parlamentarai ketina priimti Administracinių nusižengimų kodekso pataisas, numatančias atsakomybę už medikų, socialinių, kultūros darbuotojų garbės ir orumo įžeidimą.

Seimo narė Ieva Pakarklytė pateiks Asmens vardo ir pavardės rašymo dokumentuose įstatymo pakeitimo projektą, Seimo narys Audronius Ažubalis pristatys įstatymo projektą dėl Lietuvos komunistų partijos veiklos vertinimo, Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mindaugas Lingė ketina pateikti Euro įvedimo Lietuvos Respublikoje įstatymo papildymo projektą.

Pratęstos sesijos posėdyje Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen numato pateikti nutarimo projektą, siūlantį kreiptis į Konstitucinį Teismą (KT) dėl Stambulo konvencijos.

Dokumento projekte nurodoma, kad, Seimui pritarus, KT būtų prašomas įvertinti, ar Stambulo konvencija – konkrečiau, dokumento normos, susijusios su socialinės lyties samprata, smurtu prieš moteris, ugdymo programose įtraukiama informacija apie nestereotipinius lyčių vaidmenis – neprieštarauja Konstitucijai.

Seimo Statutas numato, kad pavasario sesija prasideda kovo 10 d., o baigiasi – birželio 30 d. Seimas atskiru nutarimu gali eilines sesijas pratęsti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.