Po NATO viršūnių susitikimo – SMS žinutės lietuviams apie slaptas sutartis: policija įspėja

Lietuvos policija praneša, kad gyventojai masiškai gauna klaidinančias SMS žinutes, susijusias su NATO viršūnių susitikimu Vilniuje.

 Lietuvos policija: po NATO viršūnių susitikimo gyventojams masiškai siunčiamos SMS žinutės apie slaptas sutartis.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Lietuvos policija: po NATO viršūnių susitikimo gyventojams masiškai siunčiamos SMS žinutės apie slaptas sutartis.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 13, 2023, 8:44 PM, atnaujinta Jul 13, 2023, 8:55 PM

„Žmonės vėl masiškai gauna SMS žinutes – šį kartą apie slaptas sutartis“, – socialiniuose tinkluose ketvirtadienio vakarą perspėjo policija.

„Atkreipiame dėmesį, kad tai – klaidinanti informacija, tad drąsiai trinkite šias žinutes. Išlikite budrūs, nepasiduokite provokacijoms“, – pažymėjo policija.

Apie siunčiamas melagingas ir klaidinančio turinio SMS žinutes šios, NATO viršūnių susitikimo Vilniuje, savaitės pradžioje perspėjo ir Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT).

„Šiuo metu pagausėjo ir tokių žinučių, kuriose tendencingai skleidžiama negatyvi informacija. Pavyzdžiui, siunčiamos žinutės policijos vardu apie sustiprintą saugumo režimą šalyje dėl galimų riaušių. Gyventojams primename, kad Lietuvos policija masinių žinučių nesiunčia, o oficialią informaciją galite rasti institucijų interneto svetainėse“, – teigė RRT komunikacijos vadovė Rima Aukštuolytė.

Savaitės pradžioje RRT gyventojų prašė apie gaunamas melagienas informuoti Lietuvos policiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.