Graikijos miškams skendint ugnies liepsnose, į pagalbą siunčiama ugniagesių komanda iš Lietuvos

Atsižvelgus į miškų gaisrų situaciją Graikijoje ir šios šalies tarptautinį pagalbos prašymą, Lietuva į šią Pietų šalį siųs 25 ugniagesių gelbėtojų komandą, informuoja Vidaus reikalų ministerija (VRM).

Agnė Bilotaitė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Agnė Bilotaitė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Miško gaisras.<br>P.Lileikio asociatyvi nuotr.
Miško gaisras.<br>P.Lileikio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 19, 2023, 3:17 PM

„Graikijai susidūrus su nevaldomais miškų gaisrais, kurie reikalauja tarptautinės bendruomenės paramos, skubiai siunčiame ugniagesių gelbėtojų komandą. Mūsų pareigūnų profesionalumas pripažįstamas ir tarptautiniu mastu. Jie padės nelaimės ištiktiems Graikijos žmonėms“, – sakė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Ministrei antrino ir užsienio reikalų diplomatijos vadovas Gabrielius Landsbergis, teigdamas, kad būtina suteikti pagalbą Lietuvos sąjungininkei.

„Šią savaitę karščio alinama Graikija kovoja su smarkiais, sudėtingais gaisrais. Lietuva reiškia solidarumą su visais, paveiktais šios tragedijos ir yra pasirengusi suteikti gelbėtojų komandą savo patikimai sąjungininkei“, – pažymėjo G. Landsbergis.

Anot ministerijos, tarptautinės pagalbos teikimo komanda galės panaudoti jos veiklai reikalingas valstybės rezervo materialinių išteklių atsargas, už kurių tvarkymą atsakingas PAGD. Tuo metu Žemės ūkio ministerijai pavesta pagalbos teikimo komandą aprūpinti maistu, o Finansų ministerijai – kompensuoti valstybės institucijų patirtas išlaidas, susijusias su Lietuvos komandos siuntimu ir jos veikla teikiant pagalbą Graikijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.