V. Čmilytė-Nielsen: iniciatyva skatinti Lenkijos bankus įsikurti Lietuvoje yra gera

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen tvirtina, kad iniciatyva skatinti Lenkijos bankus įsikurti Lietuvoje yra gera. Pasak jos, kuo daugiau bus įvairių valstybių bankų, tuo bus didesnė konkurencija ir nauda šalies žmonėms.

Lietuvos bankas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvos bankas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br> J. Elinsko (ELTA) nuotr.
 Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br> J. Elinsko (ELTA) nuotr.
Gintarė Skaistė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gintarė Skaistė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 19, 2023, 9:12 AM

„Manau, kad kvietimas, iniciatyva yra gera. Ir pati susitikdama su kolegomis iš Lenkijos, politikais, turint galvoje mūsų tamprius ryšius visose srityse, nuo saugumo, gynybos ir ekonominės srities, taip pat užsimenu, kad tokią galimybę vertėtų svarstyti. Kuo daugiau bankų bus iš įvairių valstybių, kuo didesnė bus konkurencija, tuo geriau bus Lietuvos žmonėms“, – trečiadienį „Žinių radijui“ teigė V. Čmilytė-Nielsen.

„Šiek tiek išgąsdinus skandinaviškus bankus, matyt, reikia ieškoti ir žvalgytis kitur. Turiu galvoje neseniai Seime priimtą sprendimą (Laikinojo solidarumo įnašo įstatymą – ELTA), kuriam liberalai Seime buvo vieninteliai prieštaraujantys“, – ironizavo politikė.

Liepos pradžioje finansų ministrė Gintarė Skaistė viešėjo Lenkijoje, kur kvietė Lenkijos finansų sektoriaus institucijas investuoti ir plėsti veiklą Lietuvoje.

Pasak ministrės, Lenkijos finansų sektoriaus veiklos Lietuvoje plėtra didintų konkurenciją finansų rinkoje, finansinių paslaugų pasiūlą, užtikrintų geresnę jų kainą ir kokybę.

G. Skaistė į Lenkiją tuomet išvyko su Lietuvos banko (LB) delegacija. Lenkijos finansų sektoriaus atstovams buvo pristatytos galimybės veikti Lietuvoje, dabartinė Lietuvos makroekonominė ir finansų sektoriaus padėtis, fiskalinė politika.

Finansų ministerijos teigimu, sąlygos plėsti veiklą Lietuvoje Lenkijos finansų sektoriui yra palankios, rinkoje yra pakankamai erdvės naujiems dalyviams.

Pažymima, kad Lietuvoje sukurta „ypač gera“ aplinka bankinei veiklai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.