Lietuviai kviečiami į Svečių dieną tarptautinėje sukarintoje stovykloje „Žalgiris 2023“

Liepos 24–29 dienomis Brigados generolo Motiejaus Pečiulionio artilerijos batalione Lietuvos šaulių sąjunga rengia tarptautinę sukarintą stovyklą „Žalgiris 2023“.

Stovykla „Žalgiris“.<br> Lietuvos šaulių sąjungos nuotr.
Stovykla „Žalgiris“.<br> Lietuvos šaulių sąjungos nuotr.
 Tadas Venskūnas.<br> Lietuvos šaulių sąjungos nuotr.
 Tadas Venskūnas.<br> Lietuvos šaulių sąjungos nuotr.
 Stovykla „Žalgiris“ dalyviai.<br> Lietuvos šaulių sąjungos nuotr.
 Stovykla „Žalgiris“ dalyviai.<br> Lietuvos šaulių sąjungos nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lietuvos šaulių sąjunga

2023-07-21 09:57, atnaujinta 2023-07-21 14:56

Greta Pajūrio miestelio, Šilalės rajone, esančiame batalione stovyklaus ir mokysis 150 jaunuolių nuo 16 iki 18 metų iš Lietuvos, Estijos, Latvijos, Lenkijos bei Ukrainos. Tai Lietuvos šaulių sąjungos jaunieji šauliai, išlaikę aukščiausias III ir IV rengimo pakopas, Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų licėjaus auklėtiniai ir jaunuoliai iš giminingų organizacijų užsienyje.

„Vienas iš pagrindinių tarptautinės stovyklos „Žalgiris 2023“ tikslų – stiprinti Šaulių sąjungos bendradarbiavimą su partneriais užsienyje. Į šią stovyklą atvyksta jaunimas iš giminingų mums organizacijų Estijoje, Latvijoje, Lenkijoje, Ukrainoje. Kas treji metai „Žalgiryje“ kartu su jaunaisiais šauliais stovyklauja Britų armijos kadetų delegacija“, – sako Lietuvos šaulių sąjungos vado pavaduotojas-jaunųjų šaulių vadas Tadas Venskūnas.

Anot jo, puikūs svečių atsiliepimai apie stovyklą „Žalgiris“ tik didina jos populiarumą: „Kitų šalių delegacijos išties labai vertina šią stovyklą ir kasmet laukia galimybės čia sudalyvauti. „Žalgiryje“ pasisėmę patirties lenkai šiemet patys pirmą kartą organizuos stovyklą Lenkijoje „Baltic Guard 2023“. Nuo 2014 m. priimame jaunimą iš Ukrainos. Iš pradžių atvykdavo delegacija iš vienos ugdymo įstaigos, o šiemet stovykloje dalyvaus ukrainiečių jaunimas net iš trijų licėjų“.

Šešių dienų stovyklos programa parengta taip, kad jaunuoliai galėtų išmėginti savo jėgas įvairiose srityse. Užsiėmimuose stovyklautojai gilina topografijos, pirmosios medicinos pagalbos žinias, dalyvauja šaudymo pratybose, turi vykdyti įvairias taktines užduotis, mokosi išgyvenimo gamtoje įgūdžių. Numatyta ir laisvalaikio programa, sportinės rungtys ir žaidybiniai užsiėmimai, pažintinės kelionės.

Stovyklos instruktoriai – Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos kariūnai, kurie su jaunaisiais šauliais bei kadetais dalijasi savo patirtimi ir akademijoje įgytomis žiniomis, taip pat Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) kariai.

„Stovykla „Žalgiris“ – išskirtinė, nes čia jaunieji šauliai ne tik stiprina savo kompetencijas, bet ir bendraudami su jaunimu iš kitų šalių susipažįsta su kitomis kultūromis, užmezga daug naujų pažinčių, tobulina užsienio kalbų gebėjimus. Visose stovyklos veiklose, pramoginėse išvykose, edukacijose jaunuoliai dalyvauja mišriomis grupėmis, tad tobulina ir veikimo komandoje įgūdžius“, – vardija „Žalgirio“ stovyklai vadovaujantis Tadas Venskūnas.

Liepos 26 d., trečiadienį, tarptautinėje stovykloje tradiciškai vyks Svečių diena, kurioje kviečiami dalyvauti aukščiausi Lietuvos vadovai, valstybių, iš kurių atvyksta jaunuoliai, oficialūs asmenys, ambasadoriai, Lietuvos krašto apsaugos institucijų vadovai ir LR kariuomenei vadovaujantys asmenys. Svečiai stovykloje supažindinami su Lietuvos šaulių sąjungos veikla, stebi stovyklautojų užsiėmimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.