VTEK tirs L. Koriznienės komandiruotę Majamyje

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nusprendė pradėti tyrimą dėl Vilniaus miesto savivaldybės Žmogiškųjų išteklių valdymo skyriaus vedėjos Linos Koriznienės komandiruotės Majamyje. Tokį sprendimą VTEK priėmė dar trečiadienį.

Lina Koriznienė<br>J.Elinsko (ELTA) nuotr.
Lina Koriznienė<br>J.Elinsko (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-07-23 15:29, atnaujinta 2023-07-24 08:21

Tyrimo metu bus aiškinamasi, ar L. Koriznienė, praėjusioje kadencijoje ėjusi sostinės savivaldybės administracijos direktorės pareigas, tarnybinės komandiruotės metu vykdama į Ki Vesto miestą nesupainiojo viešų ir privačių interesų, mat, ši kelionė nebuvo susijusi su komandiruotės renginiais ir užduotimi.

Kartu su L. Korizniene komandiruotėje dalyvavo ir jos buvęs kolega, dabartinis savivaldybės administracijos direktorius Adomas Bužinskas. Dėl jo elgesio VTEK pradėjo tyrimą dar birželį.

VTEK atkreipė dėmesį į L. Koriznienės ir A. Bužinsko kelionę į JAV po to, kai portalas delfi.lt paskelbė publikaciją, kad pernai rudenį politikai už savivaldybės pinigus išsinuomojo „Ford Mustang“ kabrioletą, juo važiavo į kurortinį miestą.

L. Koriznienė ir tuometinis jos pavaduotojas A. Bužinskas buvo komandiruoti į JAV, Majamį, kur vyko tarptautinė išmaniojo miesto paroda „Smart city Expo“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.