Lietuvos ambasadoje Kyjive dirbs Islandijos Užsienio reikalų ministerijos atstovas

Užsienio reikalų ministerija praneša, kad, Islandijai nusprendus į Kyjivą siųsti savo atstovą, Lietuva savo ambasados patalpose jam suteiks darbo vietą bei visas efektyviam darbui reikalingas priemones. Šis susitarimas įtvirtintas abiejų šalių Užsienio reikalų ministerijų liepos mėnesį pasirašytame memorandume.

Lietuvos vėliava.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lietuvos vėliava.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lietuvos vėliava.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Lietuvos vėliava.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 1, 2023, 12:47 PM

„Pastaraisiais metais stebime vis glaudesnį bendradarbiavimą tarp Šiaurės ir Baltijos šalių politiniame ir praktiniame lygmenyse. Kartu su Islandijos užsienio reikalų ministre ir kitais Šiaurės šalių kolegomis vykome į Kyjivą, kartu raginome sutelkti transatlantines pastangas dėl greitesnės Ukrainos pergalės. Posakis „petys petin“ nėra vien tik metafora – tai dar vienas Islandijos ir Lietuvos bendradarbiavimo įrodymas“, – sakė užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Lietuvos pasiūlymas savo patalpose įkurdinti Islandijos atstovą – atsakas į Reikjaviko pastangas aktyviau veikti Ukrainoje.

„Jaučiamės pagerbti gavę šį bendradarbiavimo pasiūlymą iš savo artimos draugės – Lietuvos, kurios buvimas Kyjive yra tvarus ir stiprus. Tikimės, kad mūsų santykiai su Ukraina artimoje ateityje ir toliau stiprės. Būtina numatyti, kaip didinti Islandijos paramą Ukrainai, todėl šis sutarimas yra puikus atspirties taškas (...)“, – teigė Islandijos užsienio reikalų ministrė Thordis Kolbrún Reykfjörð Gylfadóttir.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.