Prezidentūra Generalinei prokuratūrai perdavė informaciją dėl A. Anušausko pareiškimų apie tankus

Prezidentūra Generalinei prokuratūrai perdavė dokumentus, reikalingus įvertinti krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko paskelbtos informacijos apie vokiškus tankus „Leopard“ slaptumą, sako šalies vadovas Gitanas Nausėda.

Arvydas Anušauskas ateina į Prezidentūrą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Arvydas Anušauskas ateina į Prezidentūrą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 3, 2023, 12:40 PM, atnaujinta Aug 3, 2023, 2:54 PM

„Ne tik Krašto apsaugos ministerija, bet ir mes, Prezidentūra, Valstybės gynimo tarybos ne tik sprendimus, bet ir stenogramą, protokolą pateikėme Generalinei prokuratūrai, kad ji galėtų priimti tinkamą sprendimą, tinkamai įvertinti situaciją“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė G. Nausėda.

„Ir aš nematau prasmės šitoje vietoje tęsti diskusijos ir ginčytis“, – pridūrė jis.

Trečiadienį ministras A. Anušauskas taip pat nurodė, kad jo vadovaujama ministerija prokurorams perdavė visus reikiamus dokumentus.

„Kokia reikalinga informacija – Generalinė prokuratūra mėgina atsakyti į klausimus – visą informaciją esame perdavę, saugumo specialistai ją įvertinę, nuomonės yra išsakytos“, – trečiadienį žurnalistams Seime sakė A. Anušauskas.

ELTA primena, kad praėjusį pirmadienį po Valstybės gynimo tarybos (VGT) posėdžio krašto apsaugos ministras užsiminė, jog artimiausiu metu bus pasirašytas ketinimų protokolas su Vokietijos gamintojais dėl tankų įsigijimo.

Visgi, A. Anušauskas dėl viešų pareiškimų sulaukė aštrios kritikos. VGT vadovaujantis prezidentas Gitanas Nausėda pabrėžė, kad krašto apsaugos ministras paskelbė riboto naudojimo informaciją, kurios sutarta neviešinti.

Po šių pasisakymų Mišrios Seimo narių grupės seniūnė Agnė Širinskienė dėl krašto apsaugos ministro viešai aptartų detalių kreipėsi į prokuratūrą.

Vis tik Krašto apsaugos ministerija (KAM) teigia, kad A. Anušausko paviešinta informacija apie vokiškų tankų pirkimą nebuvo slapta. Tą kartoja ir pats ministras, tačiau paaiškinti, kodėl skiriasi jo ir šalies vadovo pozicijos nesiima.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.