D. Nausėdienė lankėsi ukrainiečiams psichologinę pagalbą teikiančiame centre

Pirmoji ponia Diana Nausėdienė trečiadienį lankėsi Ukrainos centre, kuriame su čia dirbančiais psichologais ir organizacijos „Gelbėkit vaikus“ atstovais aptarė darbo su nuo karo pabėgusiomis ukrainiečių šeimomis iššūkius, praneša Prezidentūra.

Diana Nausėdienė.<br>Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos/Eitvydo Kinaičio nuotr.
Diana Nausėdienė.<br>Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos/Eitvydo Kinaičio nuotr.
Diana Nausėdienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Diana Nausėdienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Diana Nausėdienė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Diana Nausėdienė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Diana Nausėdienė.<br>T.Bauro nuotr.
Diana Nausėdienė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 16, 2023, 2:35 PM

Susitikime D. Nausėdienė pabrėžė, jog labai svarbu suteikti Lietuvoje gyvenančioms pabėgėlių šeimoms kuo labiau individualizuotą psichologinę pagalbą, be to, domėjosi lietuvių visuomenės psichologine būsena, reakcijomis į neįprastas saugumo situacijas.

Anot Prezidentūros pranešimo, daug dėmesio taip pat buvo skirta psichologinei pagalbai vaikams aptarti. Pasak pirmosios ponios, labai svarbu padėti vaikams stiprinti emocinį ir psichologinį atsparumą.

„Gelbėkit vaikus“ organizacijos atstovai pasidalino informacija apie taikomas programas, skirtas vaikų savijautai gerinti, mokyti juos suprasti ir valdyti savo emocijas. Taip pat specialistai pristatė taikomus metodus: įvairius meninius, žaidybinius, interaktyvius užsiėmimus, skirtus padėti net ir patiems mažiausiems.

Prieš daugiau nei metus D. Nausėdienės ir Ukrainos pirmosios ponios Olenos Zelenskos iniciatyva įkurtame Ukrainos centre teikiama psichologinė pagalba ukrainiečių šeimoms. Ji organizuojama ir teikiama kartu su organizacija „Gelbėkit vaikus“. Psichologinę pagalbą teikia šios organizacijos psichologai ir psichologai savanoriai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.