G. Nausėda susitikime su eurokomisaru V. Sinkevičiumi: EK vaidmuo remiant Ukrainą yra esminis

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį susitiko su už aplinką, vandenynus ir žuvininkystę atsakingu Europos Komisijos (EK) nariu Virginijumi Sinkevičiumi. Šalies vadovas su eurokomisaru aptarė paramos Ukrainai, sankcijų Rusijai bei prasidėjusių diskusijų dėl ES daugiamečio biudžeto peržiūros klausimus, praneša Prezdientūra.

Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 21, 2023, 3:49 PM, atnaujinta Aug 21, 2023, 3:50 PM

Prezidentūros išplatintame pranešime žiniasklaidai nurodoma, kad pokalbyje Lietuvos vadovas pabrėžė, jog EK politinė ir finansinė parama Ukrainai yra itin svarbi. Prezidento teigimu, yra būtina padėti šiai šaliai pasirengti deryboms dėl narystės ES.

„Europos Komisijos vaidmuo remiant Ukrainą – tiek politiškai, tiek finansiškai – yra esminis. Tikiuosi, kad iki šių metų pabaigos bus pradėtos derybos dėl Ukrainos stojimo į ES. Turime padėti šaliai pasirengti šiam ES integracijos etapui“, – sakė Prezidentas.

Lietuvos vadovas, pasak Prezidentūros, akcentavo, kad būtina toliau dirbti ieškant teisiškai tinkamo būdo panaudoti Rusijos įšaldytą turtą Ukrainai atstatyti, toliau griežtinti ES sankcijas Rusijai.

Prezidento teigimu, būtina nedelsiant pradėti rengti 12-ąjį sankcijų paketą Rusijai, taip pat plėsti sankcijas Baltarusijai ir Iranui, nurodoma pranešime.

Prezidentas su eurokomisaru taip pat aptarė ES Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės plano įgyvendinimo eigą, ES konkurencingumo didinimo priemones, praneša Prezidentūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.