A. Mazuronis skeptiškas dėl civilinės sąjungos ir mokesčių reformos priėmimo jau šį rudenį: politinio sutarimo nėra

„Darbiečių“ frakcijos Seime atstovas Andrius Mazuronis tikisi, kad šį rudenį valdantiesiems nepavyks priimti nei civilinės sąjungos, nei mokesčių reformos įstatymų.

Andrius Mazuronis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Andrius Mazuronis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Andrius Mazuronis<br>M.Patašiaus nuotr.
Andrius Mazuronis<br>M.Patašiaus nuotr.
Andrius Mazuronis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Andrius Mazuronis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Andrius Mazuronis<br>V.Skaraičio nuotr.
Andrius Mazuronis<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2023-09-01 09:22, atnaujinta 2023-09-01 09:23

„Tikiuosi, kad nebus nei to, nei to, nes nei dėl vieno nėra politinio sutarimo ir politinio pritarimo. Tas yra labai akivaizdu“, – „Žinių radijui“ penktadienį sakė A. Mazuronis.

„Ką girdėjome ir iš ministrės pirmininkės pasisakymų ir komentarų, išėjus iš koalicinės tarybos – mokestinę reformą pateikėme, sutarėme, kad diskutuosime atskirai dėl kiekvieno projekto, sutinkame, kad greitu metu to ir nepriimsime, gal kitoje sesijoje. Ką reiškia kitoje sesijoje – tai jie įsigalios dar nuo kitų metų jau kitai Vyriausybei ir kitai valdančiajai daugumai“, – teigia Seimo narys.

A. Mazuronis mano, kad konservatorių mokesčių reformos projektas buvo pateiktas turint kitų tikslų nei numatoma reformoje.

„Man atrodo, pasitvirtina scenarijus, kad mokesčių reforma buvo pateikta tik siekiant apgauti Europos Komisiją ir atlaisvinti dalį lėšų iš RRF fondų (Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonė – ELTA), kurie buvo sustabdyti, kol ta mokestinė reforma nebuvo pateikta“, – sako A. Mazuronis.

Jis pažymi, kad rudens Seimo sesijoje konservatoriai gali siūlyti koalicijoje esantiems liberalams palaikyti civilinės sąjungos projektą, mainais į jų palaikymą mokesčių reformai.

„Girdėjau, kad buvo kalba valdančiųjų taryboje, kad jei konservatorių nebus balsuojama už partnerystę, liberalai nebalsuos už mokesčių reformą. (…) Turbūt tas priešrinkiminis turgus yra prasidėjęs ir prasidėjęs jis, visų pirma, tarp koalicijos partnerių. (…) Man atrodo čia yra pavojingas politinis žaidimas, kai (...) kai vieni parduos partnerystės įstatymą už balsavimą dėl mokesčių reformos“, – sako A. Mazuronis.

Todėl, pasak parlamentaro, nesant aiškaus koalicijos partnerių palaikymo, reformos teikimo rezultatas akivaizdus.

„Nebus nieko iš tos mokesčių reformos. Finansų ministrė turėtų mažų mažiausiai labai rimtai pagalvoti apie atsistatydinimą, nes po tokio trijų metų kracho, toks koalicijos partnerių reformos įvertinimas reiškia ne ką kitą, kaip labai aiškų nepasitikėjimą finansų ministre ir jos darbu“, – teigė A. Mazuronis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.