A. Širinskienė siūlo iš Seimo rudens sesijos darbų programos išbraukti Civilinės sąjungos įstatymo projektą

Seimo Mišrios grupės seniūnė Agnė Širinskienė vėl siūlo iš rudens parlamento sesijos darbų programos išbraukti Civilinės sąjungos įstatymo projektą ir jį lydinčiuosius teisės aktus.

Agnė Širinskienė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Širinskienė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Agnė Širinskienė, Remigijus Žemaitaitis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Agnė Širinskienė, Remigijus Žemaitaitis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-09-08 11:04

„Išsiuntėm registruoti eilinį bandymą išbraukti iš sesijos darbų programos homoseksualų partnerystes, pervadintas į civilines sąjungas tam, kad valdantieji turėtų progą suvaidinti, jog „ne apie šeimas čia“. Bet apie šeimas, net labai apie šeimas, kai „civilinėms sąjungoms“ perkopijuoji dalį esminių šeimos teisės nuostatų. Ką, beje, pasakė ir ekspertinis vertinimas“, – penktadienį savo „Facebook“ paskyroje rašė A. Širinskienė, pasidalindama registruoto pasiūlymo tekstu.

Raginimas išbraukti įstatymo projektą argumentuojamas visuomenės apklausomis, kurios, pasak siūlymo iniciatorės, rodo, „kad bandymai sureguliuoti partnerystės teisinius santykius poliarizuoja ir priešina visuomenę“.

„Partnerystės įteisinimui nepritaria didžioji dalis Lietuvos gyventojų. Dėl to, ypač esant geopolitinėms įtampoms ir matant, kad visuomenė nepasitiki valdžia, bei siekiant toliau nepriešinti visuomenės grupių tarpusavyje, siūlytina pakeisti Lietuvos Respublikos VII (rudens) sesijos darbų programą“, – nurodoma dokumente.

A. Širinskienė panašius siūlymus teikė ir ankstesnių Seimo sesijų metu. Tačiau palaikymo iniciatyvai pritrūkdavo. Todėl ir šįsyk Seimo narė abejoja, ar pavyks Civilinės sąjungos įstatymo projektą išbraukti iš sesijos darbų programos.

„Nesu tiek naivi, kad tikėčiausi, jog lengvai tas pasiūlymas praeis. Ypač, kai pavasarį balsuojant, subalsavo prieš ar susilaikė ir keturi ar penki „valstiečiai“. Bet, kaip sakoma, reikia padaryti viską, kas įmanoma“, – socialiniame tinkle teigė ji.

ELTA primena, kad Seimas po svarstymo gegužės mėnesį pritarė valdančiosios daugumos partijų inicijuotam Civilinės sąjungos įstatymo projektui. Tam, kad jis būtų priimtas, parlamentarai turės balsuoti dar kartą.

Įstatymą skeptiškai vertina dalis Seimo narių valdančiojoje daugumoje ir opozicijoje. Abejones dėl projekto ne kartą yra išsakęs ir prezidentas, vis pakartodamas, kad laukia galutinio Seimo apsisprendimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.