Po konflikto su A. Kandrotu-Celofanu prokuroras kreipėsi į pareigūnus: policija pateikė neigiamą atsakymą

Rugsėjo 6 d. Kaune buvo gautas prokuroro pareiškimas, kuriame nurodoma, kad fizinis asmuo, kuris yra vienas iš kaltinamųjų baudžiamojoje, teisme nagrinėjamoje byloje, kurioje pareiškėjas palaiko valstybinį kaltinimą, teismo salėje ir išėjus iš jos jį telefonu filmavo ir dėstė savo teiginius, galimai siekdamas sau naudingų tikslų ir pažeminti pareiškėją.

Antanas Kandrotas-Celofanas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Antanas Kandrotas-Celofanas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas

Sep 19, 2023, 11:36 AM

Kaip rašė naujienų portalas lrytas.lt, incidentas įsiplieskė rugsėjo 6-osios popietę, prie Kauno apygardos teismo rūmų. Finansinėmis aferomis pagarsėjęs, dėl riaušių prie Seimo teisiamas Antanas Kandrotas-Celofanas rugsėjo pradžioje pažėrė kaltinimus vienoje iš virtinės jo bylų dalyvaujančiam Kauno prokurorui Ovidijui Vasiliauskui, esą jis po savo baigiamosios kalbos teisme apgadino jo telefoną ir naudojo smurtą.

Tačiau tą pačią dieną, kuomet įvyko konfliktas, minėtas prokuroras taip pat kreipėsi į pareigūnus dėl Celofano elgesio jo atžvilgiu.

Kaip rašoma Klaipėdos apskrities VPK pranešime, siekiant objektyvumo ir nešališkumo, medžiaga aplinkybėms patikslinti ir sprendimui priimti buvo perduota Klaipėdos apskrities VPK Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybai.

Klaipėdos apskrities VPK Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnų teigimu, iš tyrimo metu gautos informacijos visumos matyti, kad fizinio asmens veiksmai nesudarė tiesioginių, realių kliūčių prokuroro teisėtai procesinei ar profesinei veiklai. Taip pat iš tyrimo metu gautos informacijos visumos matyti, kad pareiškėjo atžvilgiu nepakanka neteisėto žmogaus persekiojimo ar šmeižimo požymių visumos, tai yra, nors pareiškėjas aiškiai išreiškė savo valią, kad asmuo filmuodamas nepersekiotų jo, tačiau asmuo tai atlikdavo viešose vietose, prisistatydamas ir informuodamas pareiškėją, kad jis yra stebimas ir su juo norima įrašyti pokalbį.

Be to tyrimo metu nėra gauta objektyvių duomenų dėl neigiamų fizinio asmens persekiojimo padarinių pareiškėjo atžvilgiu.

Atsižvelgdami į išdėstytas aplinkybes ir vadovaudamasis LR Baudžiamojo proceso kodekso 168 str., 3 str. 1 d. 1 p., 3 str. 1 d. 4 p., Klaipėdos apskr. VPK Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai priėmė nutarimą atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.