A. Anušauskas nekomentuoja prokuratūros tyrimo dėl paviešintos informacijos: tai gali būti vertinama kaip politinis spaudimas

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas neatsako, ar jau buvo apklaustas prokuratūros tyrime dėl paviešintos galimai riboto naudojimo informacijos.

Arvydas Anušauskas.<br>M. Morkevičiaus/ELTA nuotr.
Arvydas Anušauskas.<br>M. Morkevičiaus/ELTA nuotr.
Arvydas Anušauskas.<br>O. Gurevičiaus/ELTA nuotr.
Arvydas Anušauskas.<br>O. Gurevičiaus/ELTA nuotr.
Arvydas Anušauskas.<br>D.Labučio/ELTA nuotr.
Arvydas Anušauskas.<br>D.Labučio/ELTA nuotr.
Arvydas Anušauskas.<br>T.Bauro nuotr.
Arvydas Anušauskas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 20, 2023, 9:58 PM, atnaujinta Sep 20, 2023, 9:59 PM

Politikas susilaiko nuo bet kokių komentarų šia tema, nurodydamas, kad klausimai turėtų būti adresuojami pačiai prokuratūrai.

„Na, pirmiausia pasakysiu, kad tai klausimai ne man, o prokuratūrai. Tik tiek“, – trečiadienį LRT televizijai teigė A. Anušauskas.

„Politikai neturėtų komentuoti prokuratūros tyrimų, nes tai vertinama kaip politinis spaudimas, todėl tokio atsakymo... Atsiribosiu“, – nepanoręs plėtoti temos atsakė ministras, pažymėdamas, kad netrukus turėtų būti paskelbti tyrimo rezultatai, kuriuos visi sužinos, įskaitant ir jį patį.

ELTA primena, kad po liepos pabaigoje vykusio Valstybės gynimo tarybos (VGT) posėdžio krašto apsaugos ministras užsiminė, jog artimiausiu metu bus pasirašytas ketinimų protokolas su Vokietijos gamintojais dėl tankų įsigijimo.

Visgi A. Anušauskas dėl viešų pareiškimų sulaukė aštrios kritikos. Keliami klausimai dėl tokių sprendimų skaidrumo, dvišalių santykių su JAV bei Vokietija, Lietuvos derybinės galios potencialo. VGT vadovaujantis prezidentas Gitanas Nausėda pabrėžė, kad krašto apsaugos ministras paskelbė riboto naudojimo informaciją, kurios sutarta neviešinti.

Mišrios Seimo narių grupės seniūnė Agnė Širinskienė dėl krašto apsaugos ministro viešai aptartų detalių kreipėsi į prokuratūrą.

Vis tik Krašto apsaugos ministerija (KAM) teigė, kad A. Anušausko paviešinta informacija apie vokiškų tankų pirkimą nebuvo slapta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.