Seime šiuo metu dirba 20 buvusių Komunistų partijos narių

Lietuvos archyvuose esančiuose Komunistų partijos dokumentuose aptiktos 12 dabartinių parlamentarų bylos, skelbia portalo 15min atliktas tyrimas. Paviešinti duomenys rodo, kad beveik visose Seimo frakcijose yra buvusių Komunistų partijos narių.

Komunistų partijos archyvo dokumentai. <br>R.Danisevičiaus nuotr.
Komunistų partijos archyvo dokumentai. <br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 26, 2023, 9:41 AM, atnaujinta Sep 26, 2023, 12:28 PM

Komunistų partijai priklausė Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ nariai Vilija Targamadzė, Algirdas Stončaitis, Zigmantas Balčytis, Laima Nagienė, taip pat Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcijos narys Liudas Jonaitis, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos atstovai Antanas Vinkus, Dainius Kepenis, Rimantė Šalaševičiūtė , Algimantas Dumbrava.

Komunistų partijos sąrašuose rasta ir dabartinės Seimo valdančiosios daugumos atstovų –Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijai priklausantis Kęstutis Masiulis ir Algis Strelčiūnas bei Laisvės partijos frakcijos narys Artūras Žukauskas, rašoma portalo 15min atliktame tyrime.

Apie savo praeitį Komunistų partijoje dauguma parlamentarų nenurodė.

ELTA primena, kad balandžio mėnesį paviešinti dokumentai atskleidė, kad ir prezidentas Gitanas Nausėda 1988 m. pateikė prašymą stoti į Komunistų partiją. Apie šią savo biografijos aplinkybę šalies vadovas buvo nutylėjęs.

Prezidentūra patvirtino paviešintus faktus, tačiau kartu ir pareiškė, kad G. Nausėda prasidėjus Sąjūdžiui, Komunistų partijos veikloje nedalyvavo. Viešojoje erdvėje kilus rezonansui G. Nausėda išplatintame komentare žiniasklaidai pripažino, kad stojimas į partiją buvo jo jaunystės klaida.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.