G. Nausėda: „Teltonikos“ investicija Molėtuose – esminis pokytis regiono ateičiai

Prezidentas Gitanas Nausėda apsilankė aukštųjų technologijų įmonių grupės „Teltonika“ technologijų centre Molėtuose. Pasak Prezidentūros, su įmonių grupės įkūrėju Arvydu Paukščiu valstybės vadovas aptarė investicinę aplinką ir ekonominę situaciją šalyje ir regionuose.

G. Nausėda.<br>D.Labučio/ELTA nuotr.
G. Nausėda.<br>D.Labučio/ELTA nuotr.
G. Nausėda.<br>V. Skaraičio nuotr.
G. Nausėda.<br>V. Skaraičio nuotr.
G. Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
G. Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 28, 2023, 7:51 PM

Kaip rašoma išplatintame pranešime, prezidentas pabrėžė, kad „Teltonikos“ technologijų centras Molėtuose yra etaloninis investicijos regione pavyzdys. 

„Aukštųjų technologijų įmonė tampa viso Molėtų rajono gyvybės šaltiniu, čia ne tik atsiranda naujų darbo vietų molėtiškiams, bet ir pritraukiami aukštos kvalifikacijos specialistai iš visos Lietuvos. „Teltonikos“ investicija Molėtuose yra esminio pokyčio viso regiono ateičiai pavyzdys“, – sakė šalies vadovas.

Technologijų centrui, kuriame veikia robotizuotos elektronikos prietaisų testavimo, surinkimo bei gamybinės linijos, įkurtas administracinis biuras, „Teltonika“ skyrė 34 mln. eurų. Tai yra didžiausia verslo investicija per visą Molėtų istoriją, pažymima Prezidentūros pranešime.

Taip pat G. Nausėda padėkojo nacionalinio mecenato vardą Lietuvoje turinčiam A. Paukščiui už jo suteiktą paramą atstatant jau trečiąją bažnyčią Lietuvoje.

Šalies vadovas su pirmąja ponia ketvirtadienį apsilankė Molėtų Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčioje, kurios rekonstrukcijai ir išlaikymui „Teltonikos“ įmonių grupė pastaraisiais metais skyrė 1,7 mln. eurų, praneša Prezidentūra.

ELTA primena, kad G. Nausėda su pirmąja ponia Diana Nausėdiene išvažiuojamuoju darbo vizitu ketvirtadienį lankosi Molėtų rajone.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.