V. Čmilytė-Nielsen paaiškino, kodėl susitinka tik su viena protestuotojų grupe: su LGL susitikimas buvo derintas iš anksto

Prie Seimo ketvirtadienį vykstant dviem protestams parlamento vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia, kad su Lietuvos gėjų lyga (LGL) planuojanti susitikti dėl to, nes šis susitikimas buvo iš anksto suplanuotas. Savo ruožtu su protestą dėl Gyvenimo įgūdžių programos organizuojančia Nacionaline tėvų ir šeimų asociacija Seimo pirmininkė susitikimo neplanuoja, nes, pasak jos, organizacija tokio lūkesčio iš anksto neišreiškė.

V. Čmilytė-Nielsen paaiškino, kodėl susitinka tik su viena protestuotojų grupe.<br> Ž. Gedvilos (ELTA) nuotr.
V. Čmilytė-Nielsen paaiškino, kodėl susitinka tik su viena protestuotojų grupe.<br> Ž. Gedvilos (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 28, 2023, 11:20 AM, atnaujinta Sep 28, 2023, 11:34 AM

„Protestai, mitingai prie Seimo yra demokratijos išraiška. Taip, su LGL susitiksiu, nes buvo užklausa gauta jau prieš mėnesį tikriausiai, tai suderintas buvo susitikimo laikas. Taip sutapo, kad šiandieną daugiau protestų negu vienas“, – žurnalistams Seime sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„Jeigu būtų prašymas, tai svarstyčiau jį. Aš susitinku su tais, kurie atsiuntė užklausą dėl susitikimo ir su kuo buvo derintas susitikimas“, – patikino ji.

ELTA primena, kad ketvirtadienį prie Seimo organizuojami du protestai. Lietuvos gėjų lyga (LGL) planuoja Seimui pasiųsti žinutę, kad laikas keisti įstatymus, ribojančius su LGBT bendruomene susijusią informaciją. Protesto iniciatoriai akcentuoja ir tai, kad šiuo metu mokyklose nėra pakankamai su lytiškumu susijusios informacijos, todėl prastėja LGBT priklausančių moksleivių savijauta.

Savo ruožtu keliomis valandomis anksčiau toje pačioje vietoje protestą organizuojanti Nacionalinė tėvų ir šeimų asociacija reikš susirūpinimą dėl gyvenimo įgūdžių programoje numatytų temų, susijusių su lytiškumu.

Asociacijos atstovė Žydrūnė Marčiulionienė teigia, kad iniciatyvą palaiko maždaug 40 įvairių nevyriausybinių organizacijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.