A. Tapinas skelbia apie Marijampolėje pagerintą „Skaidrinam“ rekordą: čekių gausa, „atvairuota fūra“ ir kompiuteriai žaidimams

Tęsiantis visuomenininko Andriaus Tapino iniciatyvai „Skaidrinam“, penktadienį publikuota Marijampolės tarybos narių kanceliarinių išlaidų apžvalga. Nurodoma, kad savivaldybės meras Povilas Isoda naudojosi ir tarnybiniu automobiliu, ir kompensavosi asmeniniam transportui naudotą kurą už beveik 12 tūkst. eurų. Tuo metu dalis tarybos konservatorių kanceliarines išlaidas skyrė įsigyti kompiuterinę įrangą, nors galiojantis veiklos reglamentas tai draudžia.

 A.Tapinas, P.Isoda.<br> lrytas.lt koliažas.
 A.Tapinas, P.Isoda.<br> lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 29, 2023, 1:21 PM, atnaujinta Sep 29, 2023, 1:29 PM

Tyrime nurodoma, kad meras P. Isoda ataskaitose pateikė čekius, kuriais atsiskaityta ir už benziną, ir už dyzeliną. Taip pat politikas pylėsi kurą keletą kartų per dieną, kelių minučių laiko intervale. Iš viso 2021 m. sausio-rugsėjo mėnesiais meras už degalus atsiskaitė 13 skirtingų banko kortelių.

Iš viso Marijampolės meras per kadenciją kurui kompensavosi 11 554 eurus, nors tuo pačiu metu naudojosi ir tarnybiniu automobiliu.

„Už tokią sumą meras, važinėjantis tarnybiniu automobiliu, asmeniniu automobiliu galėjo nuvažiuoti maždaug 92 000 kilometrų“, – rašoma publikacijoje.

Kitas socialdemokratas, vicemeras A. Visockis per minėtą laikotarpį už kurą atsiskaitinėji 10 skirtingų banko kortelių. Kaip ir meras, politikas pateikė čekius, kuriais atsiskaityta už degalus kelių minučių intervalu.

Visgi, A. Visockio ataskaitose matoma, kad vienas iš atsiskaitymų atliktas „Neste Truck+“ žiedu. Tai palengvinto atsiskaitymo programa, skirta vilkikų vairuotojams.

2021 m. sausio-rugpjūčio mėnesiais 8 skirtingomis banko kortelėmis už kurą atsiskaitinėjo ir buvusi merė Irena Lunskienė. 11 kortelių atsiskaitinėjo dar vienas socialdemokratas Romualdas Makauskas.

Tuo metu socialdemokratas, buvęs vicemeras ir administracijos direktorius Sigitas Valančius per tą patį laikotarpį pateikė čekus, kuriuose – 18 skirtingų kortelių numerių. Viena jų – įmonės kortelė. Politikas taip pat kompensavosi ryšio įrangą – nešiojamąjį kompiuterį bei mobilųjį telefoną. Nešiojamąjį kompiuterį už tarybos nario veiklai skirtas lėšas įsigijo ir jo kolega Algirdas Brazys.

Konservatoriai tarybos nario veiklai skirtas lėšas skyrė kompiuterinei įrangai

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) narė, Seimo nario Andriaus Vyšniausko patarėja Vaida Pituškienė ataskaitose nurodo lizingo sutartį, pagal kurią kompensavosi brangų Apple Macbook Pro kompiuterį. Tai marijampoliečiams atsiėjo daugiau kaip 3,5 tūkst. eurų. Visgi, tarybos narė 2021 m. sąskaitose nurodo ir mėnesinį mokėjimą už dar vieną, žaidimams skirtą nešiojamąjį kompiuterį. Čekiuose už kuro išlaidas konservatorė taip pat nurodo atsiskaitinėjusi 7 skirtingomis banko kortelėmis.

Dar vienas Marijampolės konservatorius, TS-LKD skyriaus pirmininkas Kęstutis Traškevičius taip pat kompensavosi kreditą, kurį panaudojo nešiojamam kompiuteriui įsigyti. Jo kolega, Jonas Bieliauskas visus 2021 m. kompensavosi kompiuterio nuomą – politikas nuomojo įrangą iš Vilniuje gyvenančio asmens ir tam kas mėnesį skyrė 250 eurų.

V. Krivickas per porą metų ryšio paslaugoms išleido beveik 6 tūkst. eurų

Buvęs socialdemokratas Vilius Krivickas didžiąją dalį tarybos nario veiklai skirtų kompensacijų skyrė ryšio sąskaitoms. 2020–2022 m. ši suma siekė beveik 6 tūkst. eurų. Tačiau ataskaitose politikas išlaidas pagrindė „Perlas“ terminalo mokėjimo kvitais, kuriuose nėra matoma, už ką konkrečiai mokama.

Visgi, kai kuriose ataskaitose matoma, kad V. Krivickas kompensavosi Iphone 12 telefoną, išmanųjį laikrodį, nešiojamąjį kompiuterį. 2022 m. politiko išlaidos ryšiui nesumažėjo – siekė apie 2,2 tūkst. eurų.

Pavasarį kilus skandalui dėl galimo politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis, į teisėsaugos akiratį pakliuvo eilė savivaldybių. Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) jau yra pradėjusi ikiteisminius tyrimus dėl Vilniaus miesto, Kauno miesto, Šiaulių miesto, Kauno rajono, Neringos, Mažeikių, Šilutės, Pagėgių, Ignalinos, Jonavos, Lazdijų, Alytaus rajono, Ukmergės savivaldybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.