Darbo partija vardija, ką norėtų kelti į prezidentus: ryškėja dvi pavardės

Darbo partijos skyriai į prezidentus siūlo kelti pirmininko Andriaus Mazuronio ir jo pavaduotojo Valentino Bukausko kandidatūras.

Andrius Mazuronis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Andrius Mazuronis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 1, 2023, 5:50 PM

„Į prezidentus yra iškelti du kandidatai – aš ir Valentinas Bukauskas“, – Eltą informavo A. Mazuronis, pažymėdamas, kad dar laukiama informacijos iš Vilniaus ir Panevėžio skyrių.

Paklaustas, ar pats svarstytų kandidatuoti į prezidento postą, A. Mazuronis teigė apie tokią galimybę svarstantis, tačiau sprendimo dar nepriėmęs.

„Aš visada viską svarstau, bet jokių sprendimų kol kas neturiu“, – akcentavo jis.

A. Mazuonis pripažįsta, kad buvusio partijos pirmininko Viktoro Uspaskicho sprendimas nebedalyvauti artėjančiuose Europos Parlamento rinkimuose, privertė partiją perdėlioti artėjančių rinkimų strategiją.

„Mes buvome viską susidėlioję, kaip ir viskas buvo aišku, bet Viktoro Uspaskicho tas atsisakymas eiti į Europos Parlamentą mus verčia šiek tiek peržiūrėti priešrinkiminę strategiją visų trijų rinkimų artėjančiam maratonui“, – sakė Darbo partijos pirmininkas.

„Tarybos posėdį turėsime spalio antroje pusėje, kai jau galutinai tvirtinsime kandidatus, tai iki tada jau bus viskas aišku“, – taip pat pažymėjo jis.

Politikas informavo, kad partijoje taip sutarta dėl kandidatų į Europos Parlamento rinkimus.

„Į Europos Parlamento rinkimus iškelta praktiškai visa frakcija su dar keletu pavaduotojų: Raimundas Markauskas, Vaida Pocė, regiono skyrių pirmininkai Antanas Makarevičius, Aušra Degutytė“, – informavo A. Mazuronis. Darbo partijos skyriai iki spalio 1 d. turėjo pateikti savo norimus kandidatus į prezidento, Europos Parlamento ir Seimo rinkimus, o spalio mėnesio antroje pusėje juos galutinai tvirtins partijos taryba.

EP, Seimo ir prezidento rinkimai Lietuvoje planuojami 2024 m. Apie dalyvavimą prezidento rinkimuose juose jau paskelbė S. Skvernelio Vyriausybėje sveikatos apsaugos ministru dirbęs „valstietis“ Aurelijus Veryga.

Prezidentas Gitanas Nausėda apie savo planus ketina pranešti metų pabaigoje. Kiti galimi kandidatai apie savo planus kol kas oficialiai nėra pranešę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo