G. Landsbergis: tik nuo Vakarų laikysenos priklausys, kaip savo veiksmus planuos kiti autoritariniai režimai

Autoritariniai režimai stebi karą Ukrainoje ir pagal tai projektuoja savo užsienio politiką, sako šalies diplomatijos vadovas Gabrielius Landsbergis. Todėl, pasak užsienio reikalų ministro, tik nuo Vakarų laikysenos ir atsako į Rusijos agresiją priklausys likusio pasaulio saugumo padėtis.

Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 2, 2023, 10:58 PM

„Šiuo metu mūsų visų atsaką Rusijai dėl jau daugiau nei pusantrų metų besitęsiančio karo prieš Ukrainą stebi ir kiti autoritariniai režimai ir nuo mūsų bendros jėgos priklauso tai, kaip jie projektuos savo veiksmus. Tikiu, kad šis istorinis ES šalių ministrų susitikimas Kijive reiškia mūsų labai rimtą įsipareigojimą tęsti Europos Sąjungos plėtrą bei nuolatinę karinę pagalbą Kyjivui“, – Kyjive vykusiame neformaliame Europos Sąjungos (ES) užsienio reikalų ministrų susitikime pažymėjo G. Landsbergis.

Neformalus ES užsienio reikalų ministrų susitikimas Ukrainoje vyksta pirmą kartą. Ministrai aptarė paramą Ukrainai ir saugumo įsipareigojimus bei kaip būtų galima skatinti kitų šalių paramą Ukrainos prezidento Taikos formulei. Lietuvos diplomatijos vadovas vizito metu susitiko su Ukrainos prezidentu V. Zelenskiu, premjeru D. Šmyhaliu, Ukrainos Europos ir Euroatlantinei integracijai O. Stefanyshina.

Šeši Šiaurės-Baltijos šalių ministrai taip pat atskirai susitiko su Ukrainos užsienio reikalų ministru D. Kuleba

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.