Mokyklas krečiant žinioms dėl narkotikų – svarbus susitikimas Prezidentūroje

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį susitikime su ministrais Agne Bilotaite ir Gintautu Jakštu bei generaliniu komisaru Renatu Požėla aptars prevencines priemones, skirtas užkardyti narkotikų vartojimą ir platinimą mokyklose.

Prezidentūra.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Prezidentūra.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 2, 2023, 6:40 AM, atnaujinta Oct 2, 2023, 6:41 AM

„Pirmadienį prezidentas su vidaus reikalų ministre, švietimo, mokslo ir sporto ministru bei generaliniu policijos komisaru aptars prevencines priemones, skirtas užkardyti psichotropines ir kitas priklausomybes sukeliančias medžiagas švietimo įstaigose“, – Eltai teigė prezidento patarėjas Ridas Jasiulionis.

Pasak vidaus reikalų ministrės A. Bilotaitės, šiemet su narkotinių medžiagų disponavimu ir kontrabanda susijusių nusikalstamų veikų šalyje fiksuota bene penktadaliu daugiau nei pernai. Reaguojant į situaciją, Vidaus reikalų ministerija (VRM) inicijavo bandomąjį prevencinį projektą, skirtą kovai su narkotinių medžiagų paplitimu ir vartojimu mokyklose.

Projektas būtų įgyvendinamas pasirinktose Vilniaus miesto, Alytaus miesto ir Klaipėdos rajono mokyklose. Anot VRM, planuojama, jog bandomasis projektas startuos spalį.

Policijos duomenimis, praėjusiais metais registruota 150 nepilnamečių, įtariamų padarius nusikalstamas veikas, susijusias su disponavimu narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis ir jų kontrabanda. Per 8 šių metų mėnesius registruoti 75 tokie atvejai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.