A. Anušauskas apsisprendė nesiekti prezidento posto – rems I. Šimonytės kandidatūrą

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas patvirtino, kad nesieks tapti konservatorių kandidatu kitais metais vyksiančiuose prezidento rinkimuose.

 A. Anušauskas<br> Ž. Gedvilos (ELTA) nuotr.
 A. Anušauskas<br> Ž. Gedvilos (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 4, 2023, 1:11 PM

Ministras tikina rinkimuose remsiantis premjerės Ingridos Šimonytės kandidatūrą.

„Jeigu premjerė eina į rinkimus, tai, be abejonės, aš tikrai į atrankinius turus nepretenduoju“, – trečiadienį žurnalistams teigė A. Anušauskas.

A. Anušauskas taip pat teigė nesureikšminantis, kad kai kuriuose reitinguose gyventojų pasitikėjimas juo yra didesnis nei I. Šimonyte.

„Čia veikai kiti dėsniai. Manau, kad matant įvairius skaičiavimus, reitingus, kartais jie pervertinami“, – sakė jis.

Ministras taip pat mano, kad daug kas pasikeitė nuo praėjusių rinkimų, kurių antrajame rinkimų ture I. Šimonytė ženkliai pralaimėjo dabartiniam šalies vadovui Gitanui Nausėdai.

„Aš manau, kad patirtis, vadovavimas Vyriausybei krizinėmis situacijomis, elgesys krizinėse situacijose, išeičių suradimas krizinėse situacijose – daug kas pasikeitė, daug ką žmonės vertina kitaip. Bet kadangi aš nesu nei politologas, nei koks nors analitikas šių procesų, tai nesileisiu į gilias diskusijas“, – akcentavo A. Anušauskas.

A. Anušausko kandidatūrą buvo iškėlę 42 partijos skyriai.

Nedalyvausiantys partijos vidiniuose rinkimuose dėl prezidento posto taip pat pranešė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbregis, Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė bei Seimo Užsienio reikalų komiteto (URK) pirmininkas Žygimantas Pavilionis.

Trečiadienį TS-LKD skyrių iškelti kandidatai partijos Prezidiumui turi pateikti atsakymą dėl dalyvavimo prezidento rinkimuose.

Didžioji dauguma TS-LKD partijos skyrių prezidento rinkimuose siūlė dalyvauti premjerei I. Šimonytei, partijos pirmininkui Gabrieliui Landsbergiui ir socialinės apsaugos ir darbo ministrei Monikai Navickienei.

Be I. Šimonytės, G. Landsbergio bei M. Navickienės, daugiau nei pusė partijos skyrių siūlė prezidento rinkimuose kandidatuoti Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkui (NSGK) Laurynui Kasčiūnui, krašto apsaugos ministrui Arvydui Anušauskui, Seimo pirmininkės pavaduotojui Pauliui Saudargui.

18 TS-LKD skyrių taip pat iškėlė partijai nepriklausančią buvusią prezidentę Dalią Grybauskaitę.

Penktadienį partijos lyderis G. Landsbergis pranešė rinkimuose į šalies vadovo postą nedalyvausiantis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.