G. Landsbergis V. Rupšio istorijoje pasigenda vienodų standartų taikymo: suprantu žmonių pasipiktinimą

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, komentuodamas dėl kariuomenės vado Valdemaro Rupšio kilusį skandalą, sako, kad nereikėtų taikyti dvigubų standartų asmenims, kurie galimai supainiojo viešus ir privačius interesus. Kaip leidžia suprasti Lietuvos diplomatijos vadovas, pastarojoje istorijoje kyla klausimas, ar prezidentas Gitanas Nausėda tikrai laikosi nuoseklios pozicijos.

 G. Landsbergis<br> D. Labučio (ELTA) nuotr.
 G. Landsbergis<br> D. Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 4, 2023, 1:45 PM

„Valstybė turi apsispręsti, kokį standartą ji laiko. Aš puikiai suprantu žmonių pasipiktinimą, kurie negalėtų išlikti savo pozicijoje, jei paaiškėtų, kad tai padarė jie. Tokių žmonių yra. Kai kuriuos iš jų prezidentas yra raginęs trauktis, prisiimti atsakomybę ir t.t. Jeigu mes valstybėje įteisiname dvigubus standartus, kad vieniems yra taikomi, o kitiems nėra taikomi... Visuomenėje kyla nepasitenkinimas ir mažėja pasitikėjimas institucijomis“, – „čekučių“ skandalo peripetijas prisiminęs žurnalistams prieš Vyriausybės posėdį sakė G. Landsbergis.

„Standartas turi būti vienas“,– akcentavo jis.

Visgi, ar už butpinigius iš savo sūnaus butą nuomojęs V. Rupšys turėtų trauktis – G. Landsbergis neatsakė. Anot jo, tai nuspręsti turėtų prezidentas.

„Tegu sprendimus priima tie, kurie jį teikė“, – sakė G. Landsbergis.

ELTA primena, kad antradienį portalui „15min“ pranešus, jog Lietuvos kariuomenės vadas V. Rupšys iš savo sūnaus Vilniuje nuomojasi butą ir už tai gauna 445 eurų vadinamuosius butpinigius, viešojoje erdvėje imta diskutuoti, ar generolas nesupainiojo viešų ir privačių interesų. Publikacijoje teigiama, kad generolas leitenantas butą Vilniuje nuomojasi iš sūnaus Dovydo.

Žurnalistams V. Rupšys argumentavo, kad nuomojasi butą iš sūnaus, nes Vilniuje gyvena tik darbo dienomis, laikydamasis Lietuvos įstatymų. Vėliau portalui pateiktame kariuomenės atsakyme teigiama, jog V. Rupšys turi teisę nuomotis iš sūnaus, nes Vilniuje ir aplinkiniuose rajonuose nevaldo nekilnojamojo turto.

Visgi, parlamento gretose pasigirdo raginimų V. Rupšiui trauktis iš pareigų – Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis teigė nemanantis, kad generolas gali tęsti vadovavimą kariuomenei.

Po viešojoje erdvėje kilusios skandalo generolas nutarė nutraukti buto nuomos sutartį, tačiau pareiškė, kad nesijaučia padaręs kokią nors moralinę žalą.

Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį teigė, kad V. Rupšys padarė klaidą, kurią turi ištaisyti ir grįžti prie svarbių gynybos klausimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.