Prezidentas: mūsų bendra pareiga – atremti Rusijos agresiją ir kartu įveikti jos keliamus iššūkius

Prezidentas Gitanas Nausėda, ketvirtadienį kreipdamasis į Europos politinės bendrijos (EPB) vadovus, išryškino būtinybę aktyviai ginti demokratijos vertybes ir šalių teritorinį vientisumą. Pasak G. Nausėdos, Rusijos karas Ukrainoje pakeitė pasaulį.

Gitanas Nausėda.<br>Ž.Gedvilos nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>Ž.Gedvilos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 5, 2023, 4:21 PM

„Mūsų bendra pareiga – atremti Rusijos agresiją ir kartu įveikti jos keliamus saugumo, ekonominius ir socialinius iššūkius“, – akcentavo G. Nausėda, dalyvaudamas EPB susitikime Ispanijoje.

Šalies vadovas akcentavo, kad būtina EPB valstybių vienybė sankcijų Rusijai ir Baltarusijai klausimu, taip pat bendros pastangos siekiant Rusijos atsakomybės už karo ir agresijos nusikaltimus Ukrainoje, rašoma Prezidentūros išplatintame pranešime.

Kaip praneša Prezidentūra, šalies vadovas teigė, kad Europos šalių bendradarbiavimas įvairiais daugiašaliais formatais, ypač Jungtinių Tautų sistemai priklausančiose organizacijose, yra labai svarbus. Taip pat dabartinis geopolitinis kontekstas, kylančios globalios grėsmės ir iššūkiai reikalauja didesnio veiksmų koordinavimo tarp valstybių.

„Taip pat turėtume atidžiai stebėti Kinijos veikimą tarptautinėje erdvėje. Turime stovėti tarptautinės tvarkos, demokratijos ir žmogaus teisių sargyboje“, – pridūrė prezidentas.

Visa tai, pasak Lietuvos vadovo, prisidėtų prie saugumo ir stabilumo, energetinio nepriklausomumo užtikrinimo, bendros kovos su kibernetinėmis grėsmėmis ir Rusijos skleidžiama dezinformacija, propaganda.

EPB susitikimas vyksta jau trečią kartą. Jame dalyvauja 44 Europos valstybių vadovai, taip pat Europos Komisijos ir Europos Vadovų Tarybos pirmininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.